Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Viorel Badea, instalat în PNL Diaspora: „Nu mă tem de intrigi”


Pentru prima dată după ce a trecut de la PDL la PNL, Viorel Badea semnează un comunicat cu titlul de "senator PNL Diaspora". Comunicatul a fost publicat astăzi, 16 mai, pe site-ul oficial al PNL, la secţiunea Diaspora şi vine după o serie de contestaţii din partea Cluburilor Liberale din străinătate, dar şi a filialelor PSD Diaspora, care au anunţat că nu îi vor susţine candidatura. Viorel Badea spune că "mulţi dintre oamenii politici români" au încercat să-l denigreze şi să semene discordie în organizaţia PNL
Diaspora. " Afirmațiile potrivit cărora voi înlocui, de la mine putere, echipele de conducere ale cluburilor liberale este ridicolă.", mai spune Viorel Badea. Iată comunicatul complet.

Dragi colegi liberali,

În ultimele zile am asistat, fără surprindere, la o campanie direcţionată împotriva mea în urma deciziei pe care am luat-o de a reveni în partidul care m-a consacrat politic, Partidul Național Liberal. Această decizie a fost motivată de imposibilitatea de a mai putea construi o strategie și un proiect politic solid în interesul comunităților românești de pretutindeni în cadrul PDL.

Hotărârea mea i-a surprins pe mulți dintre oamenii politici români, unii dintre ei fiind chiar îngrijorați, încercând să mă denigreze – fără a avea argumente -, și mai grav, încercând să semene discordie în organizația PNL Diaspora, după principiul consacrat Dezbină și stăpânește.

Nu pentru că mă tem de uneltiri sau de intrigi inițiate de unii membri ai PDL, ci pentru că mă simt dator cu unele explicaţii față de colegii mei liberali din această organizație, scriu aceste rânduri în speranța că ele vor demonta toate calomniile care au scopul de a crea un profil negativ, incompatibil cu implicarea mea în politica românească dedicată comunităților românești din străinătate.

"Nimic din afirmațiile colportorilor mei nu este adevărat"

Garantez colegilor și prietenilor mei liberali că nimic din afirmațiile colportorilor mei nu este adevărat. În toată această perioadă, de când mi-am concentrat activitatea în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni, mai bine de 14 ani, nu am fost niciodată subiectul unei urmăriri penale și nu am intrat niciodată într-o sală de proces în calitate de învinuit. Nu am fost implicat niciodată în afaceri oneroase, iar singura mea „afacere" este interesul naţional şi interesele românilor de pretutindeni.

Structural, sunt un om de echipă pentru că nu cred în succesul individual în politică, ci în munca unei echipe solide. Ca membru al organizației PNL Diaspora nu intenționez decât să muncesc alături de organizaţie, alături de membrii ei de la București sau de pretutindeni, cu scopul de a construi proiecte politice folositoare.

Afirmațiile potrivit cărora voi înlocui, de la mine putere, echipele de conducere ale cluburilor liberale este ridicolă. Cum aş putea să nu iau în considerare munca şi hotărârea celor care au insuflat şi ţinut viu spiritul liberal printre românii plecaţi în Europa? Cum aş putea să trec peste eforturile celor care au construit, deseori cu sacrificii materiale şi morale deosebite, asociaţiile liberale de pretutindeni? Cum aș putea să desconsider conducerea PNL Diaspora într-o astfel de manieră?

De aceea fac apel la colegii mei să aibă încredere în experienţa mea, promițând la schimb o conduită demnă, exemplară, de colaborare pe bază de încredere și onestitate. Revenirea mea în PNL nu va produce schimbări structurale, ci va întări, sper, organizația. Tot ceea ce îmi doresc în acest moment este să îmbunătățim comunicarea dintre noi, iar acest comunicat și acest lucru urmărește.

Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc conducerii PNL şi conducerii organizaţiei PNL Diaspora pentru echilibrul dovedit deja și onestitatea cu care am demarat colaborarea dintre noi. Lucrurile bune sunt făcute de oameni buni, iar cluburile liberale au astfel de oameni.

Împreună cu acești oameni doresc să pornim la luptă având credința că partidul nostru va câştiga următoarele alegeri parlamentare, având astfel posibilitatea să protejăm și să promovăm identitatea și interesele comunităților românești din întreaga lume.

Viorel Badea,
senator PNL Diaspora

16 Mai 2012

Viorel Badea, instalat în PNL Diaspora: "Nu mă tem de intrigi"

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: