Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

 

Viorel Badea, instalat în PNL Diaspora: „Nu mă tem de intrigi”


Pentru prima dată după ce a trecut de la PDL la PNL, Viorel Badea semnează un comunicat cu titlul de "senator PNL Diaspora". Comunicatul a fost publicat astăzi, 16 mai, pe site-ul oficial al PNL, la secţiunea Diaspora şi vine după o serie de contestaţii din partea Cluburilor Liberale din străinătate, dar şi a filialelor PSD Diaspora, care au anunţat că nu îi vor susţine candidatura. Viorel Badea spune că "mulţi dintre oamenii politici români" au încercat să-l denigreze şi să semene discordie în organizaţia PNL
Diaspora. " Afirmațiile potrivit cărora voi înlocui, de la mine putere, echipele de conducere ale cluburilor liberale este ridicolă.", mai spune Viorel Badea. Iată comunicatul complet.

Dragi colegi liberali,

În ultimele zile am asistat, fără surprindere, la o campanie direcţionată împotriva mea în urma deciziei pe care am luat-o de a reveni în partidul care m-a consacrat politic, Partidul Național Liberal. Această decizie a fost motivată de imposibilitatea de a mai putea construi o strategie și un proiect politic solid în interesul comunităților românești de pretutindeni în cadrul PDL.

Hotărârea mea i-a surprins pe mulți dintre oamenii politici români, unii dintre ei fiind chiar îngrijorați, încercând să mă denigreze – fără a avea argumente -, și mai grav, încercând să semene discordie în organizația PNL Diaspora, după principiul consacrat Dezbină și stăpânește.

Nu pentru că mă tem de uneltiri sau de intrigi inițiate de unii membri ai PDL, ci pentru că mă simt dator cu unele explicaţii față de colegii mei liberali din această organizație, scriu aceste rânduri în speranța că ele vor demonta toate calomniile care au scopul de a crea un profil negativ, incompatibil cu implicarea mea în politica românească dedicată comunităților românești din străinătate.

"Nimic din afirmațiile colportorilor mei nu este adevărat"

Garantez colegilor și prietenilor mei liberali că nimic din afirmațiile colportorilor mei nu este adevărat. În toată această perioadă, de când mi-am concentrat activitatea în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni, mai bine de 14 ani, nu am fost niciodată subiectul unei urmăriri penale și nu am intrat niciodată într-o sală de proces în calitate de învinuit. Nu am fost implicat niciodată în afaceri oneroase, iar singura mea „afacere" este interesul naţional şi interesele românilor de pretutindeni.

Structural, sunt un om de echipă pentru că nu cred în succesul individual în politică, ci în munca unei echipe solide. Ca membru al organizației PNL Diaspora nu intenționez decât să muncesc alături de organizaţie, alături de membrii ei de la București sau de pretutindeni, cu scopul de a construi proiecte politice folositoare.

Afirmațiile potrivit cărora voi înlocui, de la mine putere, echipele de conducere ale cluburilor liberale este ridicolă. Cum aş putea să nu iau în considerare munca şi hotărârea celor care au insuflat şi ţinut viu spiritul liberal printre românii plecaţi în Europa? Cum aş putea să trec peste eforturile celor care au construit, deseori cu sacrificii materiale şi morale deosebite, asociaţiile liberale de pretutindeni? Cum aș putea să desconsider conducerea PNL Diaspora într-o astfel de manieră?

De aceea fac apel la colegii mei să aibă încredere în experienţa mea, promițând la schimb o conduită demnă, exemplară, de colaborare pe bază de încredere și onestitate. Revenirea mea în PNL nu va produce schimbări structurale, ci va întări, sper, organizația. Tot ceea ce îmi doresc în acest moment este să îmbunătățim comunicarea dintre noi, iar acest comunicat și acest lucru urmărește.

Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc conducerii PNL şi conducerii organizaţiei PNL Diaspora pentru echilibrul dovedit deja și onestitatea cu care am demarat colaborarea dintre noi. Lucrurile bune sunt făcute de oameni buni, iar cluburile liberale au astfel de oameni.

Împreună cu acești oameni doresc să pornim la luptă având credința că partidul nostru va câştiga următoarele alegeri parlamentare, având astfel posibilitatea să protejăm și să promovăm identitatea și interesele comunităților românești din întreaga lume.

Viorel Badea,
senator PNL Diaspora

16 Mai 2012

Viorel Badea, instalat în PNL Diaspora: "Nu mă tem de intrigi"

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: