Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Record de candidati romani la alegerile locale din Italia / Romanii „Romeo si Julieta”, in campanie electorala


Pe 25 mai, in Italia vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, dar şi alegeri administrative  în peste 4000 de localităţi din întreaga peninsulă. Potrivit datelor obţinute de Hotnews.ro, peste 150 de români vor candida pentru un post de consilier în primăriile din Italia. Pentru a candida, ei au nevoie de o adeverinţă eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă din Romania (AEP), care sa ateste ca solicitantul nu a fost decăzut din drepturile electorale printr-o hotărâre judecatorească definitivă.

Vârsta medie a candidaţilor, 36 de ani

Potrivit unui document AEP remis corespondentului HotNews.ro, 157 de cetăţeni români au solicitat şi obţinut adeverinţa electorală pentru a-şi putea înainta candidatura. În comparaţie, anul trecut doar 54 de conaţionali au solicitat adeverinţa de la AEP. Trebuie precizat, de asemenea, că numarul românilor candidaţi va depăşi, cu siguranţă cifra de 160, deoarece au intrat in cursa electorala si români cu dublă cetăţenie, care nu au nevoie de documente doveditoare din ţară.

Potrivit aceleiaşi surse, nu au existat cereri respinse, iar vârsta medie a solicitanţilor este de 36 de ani.

“Romeo şi Julieta”

Candidaţii români au apelat la metode originale de a-şi face campanie electorală. Un exemplu îl avem la Marino, localitate aflată la periferia capitalei, unde 1700 de conaţionali  s-au înscris pe listele electorale. Aici, doi români, profitând de faptul că legea prevede posibilitatea de vota pe acelaşi buletin un bărbat şi o femeie, fiind admise şi apelative,  au propus tandemul “Romeo şi Julieta” pe o lista civică.

În spatele celor două nume se află doi tineri, Ramona Pupaza, de 26 de ani, şi Toma Romulus Şinca, de 35. Ramona, originară din Focşani, a deschis un magazin de produse româneşti, este căsătorită şi are doi copii. Toma Romulus Şinca este preşedintele unei asociaţii din teritoriu, “Antica Dacia”.

“Un mandat de consilier ne-ar da oportunitatea nouă,  românilor, de a avea acces la drepturile noastre. Drepturi care, până acum, în mare parte, ne-au fost negate. Dacă vom câştiga, atunci când un român va cere ajutorul, va găsi uşa deschisă şi vom putea sări în ajutorul lui cu toate armele. Nu cerem un vot politic, ci un vot pentru drepturile noastre. Sloganul nostru este “Viitorul românilor stă în puterea ta, votează Romeo şi Julieta”, a declarat pentru Hotnews.ro Ramona Pupaza.

Şase candidaţi pentru 8000 de români din Guidonia

Tot în aproprierea Romei se va desfăşura şi cea mai strânsă competiţie electorală pentru a cuceri voturile românilor. În Guidonia trăiesc peste 8000 de români la o populaţie totală de 90.000 de locuitori. Candidaţii români sunt şase, pe diferite liste. Printre ei se află o profesoară de limbă română şi teologie, o avocată şi o doctoriţă stabilită de mulţi ani în Italia.

Record de candidati romani la alegerile locale din Italia / Romanii „Romeo si Julieta”, in campanie electorala

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: