Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

 

Record de candidati romani la alegerile locale din Italia / Romanii „Romeo si Julieta”, in campanie electorala

image-2014-05-18-17294148-42-afis-unei-canditate-romance-guidonia


Pe 25 mai, in Italia vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European, dar şi alegeri administrative  în peste 4000 de localităţi din întreaga peninsulă. Potrivit datelor obţinute de Hotnews.ro, peste 150 de români vor candida pentru un post de consilier în primăriile din Italia. Pentru a candida, ei au nevoie de o adeverinţă eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă din Romania (AEP), care sa ateste ca solicitantul nu a fost decăzut din drepturile electorale printr-o hotărâre judecatorească definitivă.

Vârsta medie a candidaţilor, 36 de ani

Potrivit unui document AEP remis corespondentului HotNews.ro, 157 de cetăţeni români au solicitat şi obţinut adeverinţa electorală pentru a-şi putea înainta candidatura. În comparaţie, anul trecut doar 54 de conaţionali au solicitat adeverinţa de la AEP. Trebuie precizat, de asemenea, că numarul românilor candidaţi va depăşi, cu siguranţă cifra de 160, deoarece au intrat in cursa electorala si români cu dublă cetăţenie, care nu au nevoie de documente doveditoare din ţară.

Potrivit aceleiaşi surse, nu au existat cereri respinse, iar vârsta medie a solicitanţilor este de 36 de ani.

“Romeo şi Julieta”

Candidaţii români au apelat la metode originale de a-şi face campanie electorală. Un exemplu îl avem la Marino, localitate aflată la periferia capitalei, unde 1700 de conaţionali  s-au înscris pe listele electorale. Aici, doi români, profitând de faptul că legea prevede posibilitatea de vota pe acelaşi buletin un bărbat şi o femeie, fiind admise şi apelative,  au propus tandemul “Romeo şi Julieta” pe o lista civică.

În spatele celor două nume se află doi tineri, Ramona Pupaza, de 26 de ani, şi Toma Romulus Şinca, de 35. Ramona, originară din Focşani, a deschis un magazin de produse româneşti, este căsătorită şi are doi copii. Toma Romulus Şinca este preşedintele unei asociaţii din teritoriu, “Antica Dacia”.

“Un mandat de consilier ne-ar da oportunitatea nouă,  românilor, de a avea acces la drepturile noastre. Drepturi care, până acum, în mare parte, ne-au fost negate. Dacă vom câştiga, atunci când un român va cere ajutorul, va găsi uşa deschisă şi vom putea sări în ajutorul lui cu toate armele. Nu cerem un vot politic, ci un vot pentru drepturile noastre. Sloganul nostru este “Viitorul românilor stă în puterea ta, votează Romeo şi Julieta”, a declarat pentru Hotnews.ro Ramona Pupaza.

Şase candidaţi pentru 8000 de români din Guidonia

Tot în aproprierea Romei se va desfăşura şi cea mai strânsă competiţie electorală pentru a cuceri voturile românilor. În Guidonia trăiesc peste 8000 de români la o populaţie totală de 90.000 de locuitori. Candidaţii români sunt şase, pe diferite liste. Printre ei se află o profesoară de limbă română şi teologie, o avocată şi o doctoriţă stabilită de mulţi ani în Italia.

Record de candidati romani la alegerile locale din Italia / Romanii „Romeo si Julieta”, in campanie electorala

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: