Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Presa italiana indulceste tonul: ”Romanii sunt un popor prieten”

Presa italiana acorda si miercuri spatii largi problemei imigrantilor romani din Italia, in contextul vizitei premierului Tariceanu la Roma. Cele mai multe publicatii noteaza declaratiile lui Prodi.

"Nu confundati delincventii cu muncitorii cinstiti si primiti-i cu ospitalitate pe cei care incearca sa-si imbunatateasca viata intr-o alta tara", si-a indemnat Prodi concetatenii la conferinta de presa comuna cu omologul sau roman, relateaza Corriere della Sera. "Nu expulzarilor in masa!", scrie si La Stampa.

La Repubblica noteaza ca declaratiile lui Prodi, dupa intalnirea cu Tariceanu: "Nu vor exista expulzari in masa. Romania este o tara prietena. Violenta nu are nationalitate. Trebuie sa impacam dreptul cetatenilor la securitate cu libera circulatie.

Pentru a combate criminalitatea, va fi invitata in Italia o echipa de politisti romani si se va forma o forta comuna, care sa faca fata problemei rromilor din Italia. Impreuna cu Tariceanu, i-am scris presedintelui Comisiei Europene, Barroso, cerandu-i sa contribuie la rezolvarea problemei minoritatii rome: UE trebuie sa faca mai mult".

Si Corriere de la Sera scrie "Romanii sunt un popor prieten". Publicatia se refera si la implicarea UE, notand ca Prodi a spus ca cele doua guverne au cazut de acord sa ceara Uniunii Europene sa faca mai mult, deoarece fluxurile intercomunitare constituie o problema care trebuie sa preocupe Bruxelles-ul.

Prodi a mai spus s-a facut o cerere de utilizare in aceste scopuri chiar si a fondurilor structurale. "A fost o zi de lucru pozitiva – a comentat Prodi -care a dus la identificarea de masuri concrete, desfasurata intr-un spirit de prietenie si cooperare, in care trebuie sa actioneze doua popoare prietene in cadrul unitatii europene comune", relateaza publicatia, preluata de Rador.

La Stampa titreaza Prodi se intalneste cu premierul roman: "Nu expulzarilor in masa!"

"Fenomenul criminalitatii – a spus Prodi in cursul conferintei de presa de la sfarsitul intrevederii cu premierul roman – nu are nimic de-a face cu nationalitatea celor care comit delictele"…. "Nu trebuie sa-i confundam cu cei care muncesc onest si cu cei care incearca sa le dea o sansa oamenilor care vor sa-si construiasca un viitor. Noi, italienii, ar trebui sa stim bine asta".

Il Giornale scrie: "Uniunea Europeana trebuie sa faca mai mult. Eu si Tariceanu am scris o scrisoare comuna presedintelui Comisiei UE pentru a cere masuri aditionale pentru cei nevoiasi, in special pentru romi, folosind in acest scop si fondurile structurale". "M-am asteptat ca opozitia sa ia act de seriozitatea, eficacitatea si echilibrul deciziei noastre, dar nu este cazul..".

Asa si-a exprimat Prodi propria amaraciune fata de pozitia CLD (Casa della Liberta, alianta dreptei italiene), care se pare ca nu are de gand sa voteze decretul privind securitatea. Daca CDL isi va schimba opinia "va fi bine pentru intreaga tara, pentru ca in fata acestor probleme cred ca atitudinea intregii tari va fi importanta pentru a demonstra seriozitatea pozitiei adoptate".

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: