Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

O ROMÂNCĂ FACE RADIO CU SUCCES DE TREI ANI ÎN ITALIA

O româncă din localitatea maramureşeană Moisei, stabilită la Torino face o emisiune radio de succes în nordul Italiei. Le vorbeşte deopotrivă italienilor şi românilor în româneşte. Acum trei ani a reuşit să obţină un spaţiu de emisie la unul dintre cele mai cunoscute posturi de radio din regiunea Piemonte. De trei ani, vocea Mariei Clăpan intră în casele italienilor şi românilor stabiliţi în nordul Italiei. A început cu 15 minute de emisie, însă prin pasiune şi profesionalism, a convins conducerea postului să-i măresca spaţiul de emisie.

În prezent are la dispoziţie 3 ore în fiecare duminică şi vorbeşte în limba română. În emisiunea sa, transmite informaţii de interes pentru români şi muzică populară. Drumul până la o carieră în FM-ul italian nu a fost uşor pentru Maria Căplan. În şase ani de când este în Italia a făcut de toate. A îngrijit batrani şi a făcut curăţenie prin casele italienilor.

Acum, colegii săi italieni de la radio, o privesc cu admiraţie şi o consideră una de-a lor. „Ascult programul Mariei, facem acelaşi lucru, suntem egali. Cred că este un lucru absolut măreţ, care pune postul nostru de radio deasupra tuturor celorlalte radiouri din Italia, care până acum poate nu au priceput că este o voce românească care trebuie să se facă ascultată", declara Roberto Vaio, coleg la Radio Flah Torino.

Maria este căsătorită şi are două fiice. Iubeşte România, dar spune că deocamdată nu are de gând să se întoarcă acasă. Are planuri mari în Italia, pentru că se zbate să obţină şi un spaţiu la un post de televiziune din Torino.

Antena 3

Comentarii

Comentarii

2 Responses to O ROMÂNCĂ FACE RADIO CU SUCCES DE TREI ANI ÎN ITALIA

 1. argentina spune:

  Ce se poate spune decat felicitari…deja este un succes ca a reusit 3 ore de transmisie in limba romana…desi marea majoritatea romanilor au satelitara si sunt f bine informati.Stiu ce se intampla acasa.
  Succes in continuare

 2. moroshan spune:

  Pe Maria o cunosc, nu de astazi, si imi creste inima sa aud astfel de vesti despre ea. Dealtfel, nu ma mira deloc deoarece moiseianca mea frumoasa si desteapta, dintotdeauna, a fost mereu NUMBER ONE pe meterezele succesului.
  Tin minte ca la facultatea la care a fost admisa inainte de ’89 nu intra fiecine, asta asa ca un capat de fir in tot acest parcurs al ei in care temeinicia si ambitia frumoasa si curata sunt ingredientele care o fac, se vede, sa fie intotdeauna in top…
  Succes, Măriucă, oriunde te-ai afla, îmi creşte inima, îţi spun asta cu sufletu-n palme. Iar dacă o fi (si) de televiziune, poate mă iei şi pe mine că aici joc pe teren propriu şi am întotdeauna o cale de ajuns în adâncul fiinţei, indiferent de interlocutor (pentru cine se îndoieşte http://www.topalltv.ro au spus-o alţii, până la mine)
  Vasile Danci Moroşanu, cu drag de-acasă 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: