Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

„O altă imagine despre România” la Târgul de carte de la Torino

În perioada 10 – 14 mai, România a fost prezentă ca invitată de onoare la cea de-a 25-a ediție a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, alături de Spania. Țara noastră a venit, la cel mai important  eveniment de profil din Italia, cu 23 de scriitori români și peste 30 de conferințe.  Programul bogat în manifestări culturale, focalizate pe promovarea literaturii române, a traducerilor şi a politicilor editoriale din România a fost pregătit cu mult înainte de eveniment de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Standul naţional al României, cu o suprafaţă de 400 metri pătraţi, a fost construit după un concept inovativ şi interactiv, atât pentru a atrage publicul larg şi specialiştii, cât şi pentru a ilustra producţia editurilor româneşti reprezentative.

 
Pe lângă punctul informativ şi librăria Humanitas, standul cuprindea o zonă multimedială, unde vizitatorii puteau accesa o panoramă reprezentativă pentru imaginea României, în varii domenii (literatură, teatru, arte vizuale, film, muzică, dans, turism) și un punct de informare turistică organizat în parteneriat cu Biroul Național de Turism al României în Italia.
 
De asemenea, în biblioteca multimedia a Standului, publicul avea posibilitatea de a consulta e-book-uri, iar în salonul interactiv site-urile reprezentative pentru dinamica peisajului cultural din România.
 
Emoții pentru a cânta în fața publicului român din străinătate
 
Cu câteva ore înainte de deschiderea oficială, miercuri seara, ţara noastră a oferit un concert de gală susţinut de tinerii tenori români Teodor Ilincăi şi Anita Hartig.
 
Cele mai mari emoții le am atunci când cânt în faţa publicului român” a mărturisit imediat după spectacolul la care au participat peste 800 de persoane, tenorul Teodor Ilincăi. ” A fost, bineînţeles, şi public italian. Din păcate, sunt mai învăţat în ultima vreme cu publicul străin decât cu cel român. Întotdeauna, am emoţii când cânt pentru români. De fapt, toate ştirile bune despre românii din străinătate mă bucură enorm şi mă bucură enorm că am putut să deschid alături de soprana, minunata soprană Anita Hartig, acest eveniment” continuă tânărul tenor.
 
”Absolut întotdeauna am emoţii pe scenă, pentru că este un public nou, sunt feţe noi. S-a desfăşurat totul aşa de repede. Am avut o singură repetiţie intensă, acum concertul şi, mâine, plecăm mai departe, fiecare. Am emoţii întotdeauna” a mărturisit și soprana Anita Hartig, la fel de emoționată și după concert. Românca a mai cântat la Teatro Scala din Milano, în septembrie 2011, cu Opera din Viena.
 
O altă imagine despre România
 
La concertul de gală oferit de România a fost prezent, printre alte autorități locale și responsabili ai evenimentului, și directorul Salonului Internaţional de carte de la Torino, Ernesto Ferrero, care a subliniat că prezenţa culturii române în cadrul acestui salon constituie o imagine pozitivă.
 
”Mi-a plăcut foarte mult acest concert, doi tineri tenori, cu voci foarte puternice, am petrecut cu adevărat o frumoasă seară. Trebuie să vă mulţumesc şi trebuie să recunosc că toată organizarea din partea românilor a fost excepţională şi recunosc că în conformitate cu experienţele de anii trecuţi, nu eram obişnuiţi cu atâta eficienţă” a declarat Ernesto Ferrero.
 
Țara noastră este prezentă la acest târg de carte de patru ani consecutiv, însă doar acum ca invitată de onoare. ”Noi suntem cei care suntem bucuroşi de participarea României, deoarece acestea sunt ocazii importante pentru a organiza întâlniri, pentru a ne cunoaşte reciproc. Lucrul care îmi face şi mai mare plăcere este acela că ziarele italiene au acordat un spaţiu mare acestei participări la festival. Cu alte cuvinte, România se află în centrul atenţiei. Se vede că acest târg de carte este util pentru a face cunoscute culturile altor ţări. În cei 25 de ani de existenţă am văzut că există numeroase interese care se îmbină bine. Totodată, trebuie spus că există şi un public cititor foarte curios, foarte interesat şi foarte deschis” a mai remarcat directorul Salonului de carte, Ernesto Ferrero.
 
La rândul său, primarul oraşului Torino, Piero Fassino, care a participat la inaugurarea standului ţării noastre, în prima zi de târg, a evidenţiat faptul că în Torino comunitatea de români este cea mai mare, de peste 50.000 de persoane, care ajută, prin munca lor, la dezvoltarea economică a zonei.
Ne leagă o serie de raporturi economice importante. Italia este primul şi principalul partener comercial al României, iar mii şi mii de firme sunt în colaborare cu cele din România, iar alte câteva sute de firme ale românilor sunt înfiinţate aici, la Torino” a afirmat Piero Fassino în fața a peste 60 de persoane care asistau la inaugurarea standului țării noastre."

http://www.gazetaromaneasca.com/focus/italia/3360-qo-alt-imagine-despre-romaniaq-la-targul-de-carte-de-la-torino.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: