Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Nominalizarea ambasadorului in Italia – marul discordiei intre presedintie, premier, fostul si actualul ministru de externe


Exista opinii divergente in privinta nominalizarii ambasadorului roman in Italia, a spus Andrei Marga, potrivit Agerpres, in urma unei audieri in comisia de politica exerna a Senatului. Seful diplomatiei a aratat ca presedintele si premierul au opinii divergente, la fel ca si fostul ministru si actualul ministru de externe. Dana Manuela Constantinescu, propusa pentru postul de ambasador pe ultima suta de metri a Guvernului Ungureanu, a fost contestata de Titus Corlatean, pe atunci presedinte al Comisiei de politica exerna din Senat.

"Este o discutie privind ocuparea ambasadei Romaniei de la Roma. Acolo avem opinii clar divergente. Opinia presedintelui este una, opinia primului-ministru este alta, opinia fostului Minister de Externe care a dat aprobarea este alta, opinia actualului Minister de Externe este aidoma opiniei primului-ministru si a altora dintre cei care au analizat.

Prin urmare suntem in situatia aceasta, dar nu trebuie sa dramatizam diversitatea de opinie. Si cand apar opinii divergente trebuie tratate lucrurile pastrand legalitatea si urmarind-o cu strictete. Aici problema tehnica aparuta este faptul ca nu s-a dat pana la aceasta ora de catre Comisia de politica externa a Senatului avizul pentru candidatul, intamplator este o doamna, putea sa fie un domn. Comisia va discuta toate aceste candidaturi", a spus Andrei Marga.

Titus Corlatean declara pe 24 aprilie, inainte de caderea Guvernului Ungureanu, ca "slujitorii" lui Traian Basescu din Parlament si din MAE ar fi convocat ilegal o sedinta a comisiilor de politica externa, pentru audierea unor ambasadori fara acordul opozitiei de atunci, printre acestia fiind si propunerea pentru Italia.

Dana Manuela Constantinescu, in prezent ambasador in Slovenia, ar fi o "sinecura politica", afirmand ca aceasta a fost sef serviciu in Ministerul Transporturilor, intre 1996-1999, iar ulterior a fost numita de Traian Basescu director general in acelasi minister.

Ministrul de externe Andrei Marga promite de saptamani o lista cu noi propuneri de ambasadori si tot anunta, de la o saptamana la alta, ca ea va fi facuta publica "saptamana viitoare". Acelasi lucru l-a facut si marti, in urma audierii din comisia de specialitate a Senatului.

"Pregatim noi liste", a spus, din nou, Marga, potrivit Agerpres. "Avem de desemnat ambasadori in foarte multe locuri, avem de desemnat consuli generali, consuli in foarte multe locuri. Prin urmare este o operatiune pe care trebuie sa o facem si anume o reimprospatare foarte vasta a personalului", a continuat ministrul.

De altfel, o "curatenie" in serviciul extern a fost anuntata de seful diplomatiei, iar ea a inceput cu rechemarile unor consuli si numirea altora in loc – masura care apartine Guvernului.

"S-au trimis in serviciul exterior, in perioada 2009-2012, in primul rand ca sefi de misine, persoane pe criterii politice, lasandu-se in paranteza, in cel mai bun caz, ministerul, care este totusi locul in care se recruteaza diplomatii, pe baza unor proceduri, unor examene cunoscute. Contraselectia care se observa peste tot sub guvernele din 2009 a afectat si MAE", spunea Marga la conferinta de presa in care isi anunta obiectivele mandatului.

Sunt insa o serie de tari in care Romania nu este reprezentata la nivel de ambasadori, intrucat mandatele detinatorilor acestui portofoliu s-a terminat si cei audiati pe sfarsitul mandatului guvernului Ungureanu sunt contestati de actuala putere.

…   Nominalizarea ambasadorului in Italia – marul discordiei intre presedintie, premier, fostul si actualul ministru de externe

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: