Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Maria Olenici a vrut să-și scoată fiul din pușcărie, din Italia dar…


Maria Olenici a vrut să-și scoată fiul din pușcărie, din Italia, unde este acuzat de viol. A vândut tot din casă și i-a plătit 8.500 de euro escrocului din Rădăuți, specializat în astfel de țepe. Rusu stă în penitenciar și, prin corespondență, se dă procuror sau judecător și cere bani pentru măsluirea dosarelor. Plățile se fac direct în cont.
O femeie din comuna suceveană Horodnicu de Sus a plătit nu mai puțin de 8500 de euro, pentru a-și scoate fiul dintr-o pușcărie din Milano- Italia, acolo unde fusese închis pentru că a violat o minoră. Maria Olenici, în vârstă de 51 de ani, s-a împrumutat, a vândut de prin casă numai ca să își vadă băiatul, Petrică Dănuţ Olenici, de 30 de ani, înapoi acasă, la Horodnicu de Sus. Într-un final, și-a dat seama că totul a fost o înșelăciune ordinară, iar principalul suspect al anchetatorilor este nimeni altul decât “magistratul” Ovidiu Rusu, escrocul din Rădăuți care a reușit să dea astfel de țepe de peste 100.000 de euro dintr-o celulă a Penitenciarului Botoșani. Rădăuțeanul se află și în prezent încarcerat în penitenciar și dovedește că nici o celulă sau sistem de detenție nu îl poate ține departe de activitatea sa de „magistrat”. A aflat din ziar că a fost înșelată Petrică Dănuţ Olenici a fost extrădat în urmă cu câteva luni în Italia, unde era condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru comiterea unei infracţiuni în anul 2003, atunci când, împreună cu un complice, ar fi violat o fată de 15 ani.
„Victima a fost târâtă în dormitorul lui Petrică Dănuţ Olenici, a fost ameninţată cu o brichetă să se dezbrace, dacă nu i se va da foc, şi a fost lovită, după care a fost imobilizată. Victima a fost închisă înăuntru şi astfel a fost privată de libertate”, se arată în mandatul european de arestare emis de autorităţile italiene. La câteva zile distanță, mama tânărului, Maria Olinci, a primit un bilețel în care erau mai multe numere de telefon și în care scria că fiul ei poate fi scos din pușcăriile italiene. Bilețelul venea, chipurile, de la un procuror de la Consiliul Superior al Magistraturii, iar femeia, credulă, a sperat într-o minune.
L-a contactat pe așa-zisul procuror și a început să-i plătească acestuia comisioanele cerute.  Banii au fost trimiși prin Western Union în trei tranșe, odată 2000 de euro, apoi 4000 și într-un final 2500. În urmă cu câteva zile a văzut un ziar local în care erau prezentate măgăriile “magistratului” Ovidiu Rusu, care, din celula sa, a înșelat recent și o femeie din Ardeal, căreia, la fel, i-a promis că-i scoate soțul din pușcărie contra unui comision de 2000 de euro.
Maria Olenici și-a dat seama atunci că și a fost victima unei escrocherii și a făcut reclamație la poliție.
 
Deținutul care face avere din spatele gratiilor
Ovidiu Rusu a ajuns pe prima pagină a ziarelor centrale în urmă cu doi ani, când, dintr-o celulă a penitenciarului Botoșani, dându-se preşedinte al Curţii de Apel Suceava ori procurorul general al Sucevei și trimițând cu ajutorul unui frate de-al său aflat în libertate documente falsificate cu antetul celor două instituții, a păcălit mai multe persoane cu același mod de operare, încasând de la naivii păgubiți 102.400 de euro şi 3.200 de lei. Doar o mică parte din comisioanele “magistratului”, 18.000 de euro, a mai fost recuperată de adevărații procurori. A fost condamnat la zece ani de închisoare pentru escrocheriile de atunci, însă pedeapsa nu este defintivă încă.

Maria Olenici a vrut să-și scoată fiul din pușcărie, din Italia…

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: