Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Marga: Consulii generali de la Milano şi Roma au fost rechemaţi de la post


Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, duminică, că Tiberiu Dinu, consulul general al României la Milano şi pe şefa Secţiei Consulare a Ambasadei de la Roma, Mădălina Ciocănel au fost rechemaţi de la post, arătând că aceştia îşi depăşise demult mandatul iniţial de reprezentare.

"A fost o primă analiză şi au fost rechemaţi consulii generali Milano şi de la Roma. Acum, trebuie spus că ei îşi depăşiseră demult perioada care e alocată pentru reprezentare”, a spus Marga, care a amintit că zilele trecute şi Elena Adriana Moţa, şefa consulatului de la Catania a fost rechemată.

Tiberiu Dinu ocupa postul de consul general la Milano din 2007, el lucând şi anterior, din 2002, funcţia de viceconsul la Milano. Dinu fusese numit în 2011 de Guvern comisar general pentru participarea României la Expoziţia Mondială de la Milano din 2015. Numele lui Tiberiu Dinu, cunoscut şi ca tatăl Alexandrei Dinu, fosta soţie a fotbalistului Adrian Mutu, a fost implicat în 2009 într-o anchetă la DGIPI.

De asemenea, întrebat dacă a fost rechemat în ţară şi Dan Valentin Fătuloiu, ataşatul de interne al MAI de la Roma, ministrul Marga nu a dat un răspuns precis. "Nu s-a mers până acolo. Dar este un ataşat de interne care e în lista ministerului. Sigur, aceasta a fost o dispoziţie…", a spus Marga.

Ministrul de Externe a arătat că a dispus o analiză a personalului consular din MAE, pentru că în ultimii trei ani s-au făcut unele numiri pe criterii de afinitate politică.

"Pe de altă parte, în cazul Italiei am dat mai mare viteză pentru că acolo sunt totuşi un milion de români, deci efortul reprezentanţelor româneşti nu numai că trebuie să fie mare, dar trebuie să se lucreze cu rigoare, cu precizie să nu se întâmple cazuri celui de la Lecce. Nu mai amintesc că în Italia sunt 3.598 de arestaţi, unii pentru a fi judecaţi, alţii urmează să fie judecaţi", a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă există o legătură directă între aceste rechemări a şefilor de consulate din Italia şi cazul românului decedat la Lecce, Cristian Virgil Popa, după ce a fost 50 de zile în greva foamei, Marga a spus că ar fi trebuit ca la nivelul Consulatului de la Catania să se ştie de cazul acestuia. El a arătat şi că acesta era în închisoare din 2000 şi trebuia să existe o evidenţă precisă a deţinuţilor români din Italia.

"Autorităţile italiene nu au anunţat, vina, dacă vorbim de o vină aici le aparţine, măcar vina administrativă că nu au lucrat cu autorităţile româneşti, cu reprezentanţa românească de acolo. Pe de altă parte, totuşi trebuia să se ştie că acel om de cinci săptămâni era în greva foamei. Cumva consulatul trebuia să fie într-o legătură oarecare undeva. Sigur, nu putem face o cazuistică formală din toata aceasta, pentru că cei din consulat pot spune că nimeni nu ne-a anunţat. Bun, bun, dar consulatul e acolo şi pentru a afla lucruri care nu se anunţă, trebuie să fim foarte limpezi. Plus, respectivul era din 2000 în închisoare, deci trebuia o evidenţă. Sigur, este o evidenţă, sunt peste 3.500 de români în închisorile italiene de acolo şi trebuie analizat cazul fiecăruia. În definitiv e viaţa unui om, ne place, nu ne place comportamentul lui, noi suntem obligaţi să o protejăm", a mai spus ministrul de Externe.

….  

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: