Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Manele-fitness: cel mai nou sport din lume face furori în Italia | FOTO & VIDEO

Italiencele plătesc zeci de euro lunar ca să facă sport cu manelele urlându-le la maxim în boxe. Ele fac mișcare unduindu-se pe melodiile lui Guță, Florin Salam sau Adi Minune. Ceea ce practică ele se numește manele–fitness și este cea mai nouă disciplină sportivă din lume, recunoscută de câteva luni de Federația Italiană de Sport.

Nu e vorba de românce plecate la muncă în Italia și pe care le-a lovit dorul de casă. Inventat, ce-i drept, de o româncă, manele- fitness a devenit sport de masă printre femeile native în Cizmă care, chiar dacă nu înțeleg versurile improvizate se înghesuie să dea din fund cu brațele în aer în ritmul sacadat impus de Guță, Puștiu sau Minune. Explicația apetenței italeincelor pentru manele-fitness o dă chiar cea care a inventat noul sport. ”În mai puțin de o lună apar rezultatele. Nu e vorba de un dans pur și simplu, noi am gândit special exerciții care lucreză toate grupele de mușchi”, spune Elena-Mihaela Vlad.

Fizicul se tonifiază mai bine pe manele

Timișoreanca Elena-Mihaela Vlad are 38 de ani și de 15 ani trăiește în Italia. A ajuns aici fără niciun ban, în ideea că va face carieră în muzică, după ce toată copilăria a cântat și a câștigat concursuri. Nu a făcut carieră în fața microfonului, însă a devenit instructor și master trainer de fitness și pilates și, mai nou, celebră ca trend-setter în materie de întreținere corporală, după ce, împreună cu instructorul ei, a lansat manele-fitness.

Gianluca Mariani, președintele Federației Italiene de Karate Shidokan, i-a fost instructor  în sala de fitness. Tot el i-a văzut potențialul și deschis ochii: putea mai mult. În 2005, povestește Elena, Mariani și ea s-au gândit că ar fi o idee ca lumea să exerseze pe muzică manele. Un fel de replica la zumba latină. De ce nu ar avea românii fitness-ul pe manele. ”S-a apelat la un DJ care să aranjeze muzica, iar noi am început să pregătim mișcările. Pașii au fost studiați în așa fel încât ceea ce a ieșit nu este doar un dans, ci sunt o sumedenie de contracții, fizicul are rezultate imediat și se tonifiază bine mușchii”, spune timișoreanca.

Noua disciplină sportivă a fost oficial omologată

Primele cursuri au început în 2005, însă anul acesta s-a creat o adevprată isterie. Asta după ce, tot anul acesta, în primăvară, noua disciplină sportive a fost omologată. Un ”boom” după cum spune timișoreanca. Apoi noul sport a fost przentat la un festival de wellness, în Rimini. Imediat  românca a avut cereri să pregătească instructori din mai multe orașe italiene, astfel că acum manele-fitness se practică deja în zeci de orașe. ”Clasa de manele-fitness amestecă ritmurile latine cu aerobicul și gimnastica funcțională. Cursul este un dans țigănesc-latin realizat de gimansta româncă Elena Mihaela Vlad”, se arată pe pagina oficială a Centrului Național pentru Educație în Sport din Rimini.

Citiţi mai mult: Manele-fitness: cel mai nou sport din lume face furori în Italia | FOTO & VIDEO – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Manele-fitness-cel-mai-nou-sport-din-lume-face-furori-n-Italia-FOTO-VIDEO-997085.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=b12#ixzz244tsrWXD
EVZ.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: