Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

INCIDENT LA ROMA: Româncă incendiată de o grupare criminală pe o stradă din oraş


Autorităţile de la Roma suspectează că, la jumătatea lunii septembrie, o grupare criminală i-a dat foc, pe stradă, unei prostituate, care provine din Botoşani, pentru a trimite astfel un mesaj înfricoşător unei bande rivale, formată din proxeneţi români, femeia fiind complet mutilată.

Incidentul a avut loc pe strada Rocca Cencia, o zonă aproape rurală, situată între bulevardele Prenestina şi Casilina, la periferia Romei, unde obişnuiau să-şi facă apariţia mai multe prostituate, între care şi
Mihaela Roznov, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, potrivit unui raport al Poliţiei italiene.

Orfană de tată, fata a plecat în Italia imediat după ce a împlinit 18 ani pentru a-şi câştiga existenţa ca prostituată. La data de 11 septembrie 2012, aceasta a ieşit, ca de obicei, în locul în care obişnuia meargă pentru a-şi găsi clienţi. Avea deja patru ani de când lucra în Italia şi, în afara unor incidete minore, provocate, de cele mai multe ori, de diferiţi clienţi băuţi sau drogaţi, Mihaela nu fusese auzită de nimeni să se fi plâns de faptul că a păţit vreodată ceva rău ori că se simte ameninţată. Ca urmare, în noaptea respectivă, aceasta nu avea nici cea mai vagă presimţire cu privire la nenorocirea care avea să se abată asupra ei.

După lăsarea întunericului, doi bărbaţi au apărut din întuneric şi, fără să spună nimic, au trântit-o la pământ, au lovit-o de câteva ori, apoi au turnat în grabă benzină peste ea şi i-au dat foc, transformând-o,
într-o fracţiune de secundă, într-o torţă vie. Apoi, au luat-o la fugă şi au dispărut în bezna nopţii.

Scena, ruptă parcă dintr-un film de groază, i-a marcat puternic pe cei câţiva martori care se aflau în apropiere. Aceştia au relatat cu lux de amănunte cum a decurs, pas cu pas, înfiorătoarea pedeapsă de tip mafiot.

Audiaţi de anchetatori, aceştia au povestit că au văzut cum ardea corpul unei prostituate, care "ţipa şi se răsucea de durere". În acelaşi timp, martorii au văzut cum colegele prostituatei se chinuiau să-i smulgă
hainele cuprinse de flăcări şi încercau să stingă focul cu mâinile goale, apăsând pe picioarele, pe mâinile şi pe abdomenul victimei.

La rândul lor, prostituatele care au fost de faţă au fost sărace în declaraţii, nefiind de niciun folos pentru poliţiştii care le-au interogat. Fetele s-au limitat să spună doar că, la început, agresorii au lovit-o pe Mihaela cu pumnii şi cu picioarele, iar "când s-a prăbuşit la pământ, au stropit-o cu ceva care mirosea a benzină, i-au dat foc şi au fugit". În ce-i priveşte pe cei doi autori, prostituatele au spus că nu-i cunoşteau şi nu pot nici măcar să-i descrie, pe motiv că purtau glugi care le acopereau feţele aproape în totalitate.

Tânăra, ajutată de trecători şi de o patrulă a carabinierilor din zona Tor Bella Monaca, a fost transportată la Spitalul Santo Eugenio, unde, se arată în raportul anchetatorilor, medicii s-au declarat rezervaţi în
legătură cu şansele de supravieţuire ale acesteia. Tânăra a suferit arsuri de gradul trei pe jumătate din suprafaţa corpului, existând riscul să apară complicaţii grave. În plus, cadrele medicale au explicat că, dacă scapă cu viaţă, pacienta va avea nevoie de un lung şir de operaţii complicate pentru refacerea pielii, în condiţiile în care este complet mutilată.

Raportorul regional pentru Politici Sociale, Aldo Forte, a vizitat-o pe Mihaela Roznov la spital, iar aceasta i-a spus doar că îi este teamă de faptul că, cei care i-au dat foc de vie, ar putea încă să-i facă rău.
Chestionată de poliţişti, românca din Botoşani a afirmat că nu îi cunoaşte pe agresori.

Fără să aibă prea multe indicii legate de identitatea suspecţilor, poliţiştii italieni au lansat mai multe ipoteze de lucru, însă, judecând după "cruzimea deosebită", aceştia presupun că, cel mai probabil, "unul
dintre grupurile care controlează piaţa sexului ar fi vrut să trimită un mesaj animalic unui grup rival", notează anchetatorii în raportul citat.

Un alt scenariu luat în calcul de poliţişti este acela că prostituata ar fi vrut să lucreze pe cont propriu şi "cineva a decis să pedepsească o sclavă care voia să fie liberă".

Autorii încă nu au fost identificaţi, iar ancheta este instrumentată de carabinierii din zona Frascati.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: