Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

Florina Cazacu, fiica romanului ars de viu de patron: Despre curajul de a spune ”Sunt roman” in Italia

Florina Cazacu, fiica inginerului ucis de patronul sau italian in 2000, are acum 25 de ani si traieste tot in Italia. In urma cu o saptamana, Florina a intervenit in direct la un post de radio pentru a le cere italienilor sa nu stigmatizeze toata comunitatea romaneasca pentru crima comisa de Romulus Mailat.

Apelul Florinei a starnit valva in Italia, dupa ce s-a aflat ca asasinul tatalui sau a fost condamnat la doar 16 ani de inchisoare. Acum, Florina vorbeste despre situatia romanilor din Italia, despre reactia presei si a autoritatilor, dar si despre mesajele primite de la HotNews.ro.

Istoria unui asasinat

 • Ioan Cazacu, inginer roman, a fost ars de viu cu o sticla de benzina pe 14 martie 2000, de catre patronul sau. A murit dupa o lunga agonie, pe 16 aprilie.
 • A fost ucis pentru ca ceruse sa i se faca un contract de munca, satul de a munci la negru si a se ascunde cu familia ca un clandestin.
 • Asasinul, un intreprinzator din Gallarate, a fost condamnat pentru omor.
 • Reporter: Florina, cum ai decis sa intervii in emisiunea “Vivavoce” la Radio 24 Il Sole 24 ore, unde declaratia ta a avut un impact atat de mare?

  Eram in masina cu un prieten italian si am urmarit emisiunea. Am decis sa sun, pentru ca sunt cetatean roman si se vorbea despre cetatenii romani. Nu era o discutie lipsita de importanta, ci fundamentala pentru noi, romanii. Avand in vedere ca se vorbea de noi si eram direct implicati, avem si noi dreptul sa ne spunem cuvantul.

  Am vrut sa le raspund tuturor acelor cetateni italieni care si-au permis sa faca acele declaratii dureroase la adresa romanilor, in necunostinta de cauza.

  Dar au fost si declaratii de sustinere a romanilor: au fost si italieni care au spus ca romanii sunt cinstiti. Orice padure are uscaturile ei, si nu e drept sa cataloghezi pe toti ca niste asasini.

  Toata polemica din ultimele zile despre ce au facut romanii m-a dezamagit. Au fost cateva interviuri la televizor, interviuri si declaratii ale unor oameni de rand, italieni, care si-au permis sa acuze o natiune intreaga, pe noi, romanii….
  Daca eu nu am facut acest lucru acum 7 ani si jumatate si nu mi-am permis sa acuz pe nimeni, atunci de ce aceste persoane isi permit sa ma acuze pentru ca sunt romanca?

  Eu am spus, am simtit raul pe pielea mea mi se pare nedrept sa fiu acuzata acum si sa mi se puna in spinare niste lucruri de care nu sunt vinovata, doar pentru ca am pasaport romanesc….
  articol complet la Hotnews.ro

  Comentarii

  Comentarii

  One Response to Florina Cazacu, fiica romanului ars de viu de patron: Despre curajul de a spune ”Sunt roman” in Italia

  1. corina spune:

   In timp ce Adrian Melicovici se plimba in Italia Firente-Siena-Monteroso-Monterotondo-Roma in vizita la iubita Dlui.Cristina din Monterotondo,acasa,la Targoviste-Dambovita,plange de 2 lunii lacrimii amare fetita de 10 anii a acestuia,care fara mama a fost abandonata printre strainii.Ne intrebam,cat de bolnav psihic poate fii un om care se gandeste numai la profit personal chefurii si fuste in timp ce un copil este lasat singur ,acum,cand Sarbatorile de Iarna bat la usa?

  Lasă un răspuns

  %d blogeri au apreciat: