Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

 

Doi baieti romani s-au luat la bataie in fata unei scoli din Ostia. Unul a ajuns injunghiat la spital


La ferita per miracolo non ha toccato organi vitali. La lite tra ragazzi romeni sembra sia stata scatenata da un diverbio per una bibita
Il Faro on line – Una banale lite per un motivo ancora piu’ banale, ovvero una bibita contesa davanti ad un fast food. Un’onta da punire con la vendetta: per questo un ragazzino romeno di 13 anni e’ stato ferito oggi nel XIII Municipio davanti ad una scuola media da un connazionale di 16 anni. Poteva finire in tragedia perche’, secondo i medici, ”per pochi centimetri non e’ stato lesionato un organo vitale” e il ragazzo se la cavera’con pochi giorni di prognosi.  

L’aggressione e’ avvenuta poco dopo l’uscita dall’istituto, una media in zona Infernetto, tra i tanti ragazzini assiepati davanti al cancello. Momenti dipaura quando il 13enne colpito, secondo l’aggressore con unpezzo di plastica appuntito, ha urlato ai suoi compagni ”mihanno accoltellato, aiutatemi”.

La felpa ancora sporca disangue e la paura negli occhi, il ragazzino e’ trasportato neilocali infermeria della scuola ed e’ stato subito soccorso. Anzi lui stesso ha detto ”portatemi nell’infermeria della scuola”. Intanto il 16enne, approfittando del caos e dello spavento davanti la scuola, si e’ dato alla fuga, rifugiandosi a casa diuna coetanea. Ma e’ stato subito identificato e rintracciato dai carabinieri di Ostia che lo hanno fermato poco dopo ilferimento.

”Nonostante la ferita alla spalla, il sangue e lo spaventola vittima era vigile -dice il preside della scuola mediaMozart, Giuseppina Palazzo- ho chiesto al ragazzino diraccontarmi cosa fosse successo, chi era stato. Ma lui stavazitto, non voleva parlare”. Forse la paura di ulterioriritorsioni. Molti suoi compagni hanno infatti riferito che il13enne aveva avuto diverbi con alcuni ”ragazzi piu’ grandidella zona”. Diverbi di poco conto ma che forse per qualche”bullo” sono sembrati uno sgarbo troppo grande e da lavare colsangue. Come quel milkshake preso e bevuto anche se non era suo,al fast food.   

Il ragazzino, molto seguito dal corpo docente, e’ giudicatodai suoi professori ”non aggressivo” ma solo un po’ svogliato”come succede spesso a  questa eta”’.   ”Abbiamo tanti problemi -spiega la preside- ma un fatto delgenere non era mai successo. Sono contenta almeno che il ragazzoabbia chiesto ai compagni di essere medicato in istituto in unprimo momento. Ha visto la scuola come un rifugio". Poi unappello alle istituzioni. ”Ci vorrebbe piu’ sicurezza e forzedell’ordine, qui siamo lasciati veramente soli”, ha concluso.   

 La posizione del 16/enne, al momento trattenuto all’interno della caserma dei carabinieri di Ostia, e’ al vaglio degliinvestigatori che stanno anche ascoltando alcuni testimoni.

http://www.ilfaroonline.it/2012/11/13/ostia/infernetto-16enne-accoltella-alla-spalla-un-13enne-alluscita-da-scuola-31452.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: