Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

ANALIZĂ Totul despre scandalul Brînză – Badea şi care sunt implicaţiile pentru politica din Italia


Plecarea senatorului Viorel Badea la PNL a iscat un nor de colb care nu pare să aşeze prea curând. Ce miză are însă această schimbare de tabără pentru firava lume politică din Italia?

Se cuvine un preambul. După descoperirea potenţialului electoral (cel puţin teoretic) al Diasporei, PD-L iniţial şi apoi PSD, s-au grăbit să-şi deschidă filiale în afara ţării. Relevanţa acestora în balanţa electorală este discutabilă din două motive. 

Primul este bine-cunoscuta lehamite a românilor fugăriţi din România, chiar de incapacitatea clasei politice pentru care ar fi chemaţi să voteze. Mai mult, o percep doar capabilă să-şi vadă doar de propriul interes. 

Al doilea ar fi absenţa unui sistem de vot la distanţă. Această „scăpare” face ca la urne să ajungă 10-20 de mii de români din cei peste un milion care sunt în Italia. Situaţia stă şi mai prost în Spania, iar pe ansamblul Europei cifrele nu schimbă substanţial contextul.

"Lupta titanilor"

Pe aceste firmituri am asistat până acum la lupte disproporţionat de dure. Cele mai răsunătoare au fost cele din PD-L, dar nici PSD-ul nu a fost străin de frecuşuri. 

În PD-L senatorul Viorel Badea şi deputatul Willian Brînză s-au regăsit pe poziţii antagoniste, la puţin timp după preluarea mandatelor. Ruptura dintre cei doi a devenit circ public după dineul oferit de Asociaţia „Danubius” la Carugate (Milano) de Ziua Naţională din 2010. Chiar gazda, Ion (Nino) Săvoiu, a fost numit preşedinte al PD-L Italia după o întrunire ad-hoc a preşedinţilor filialelor locale, în locul lui Dumitru Ilinca.

Statutar sau nu, Badea s-a raliat cu Ilinca, Brânză cu Săvoiu şi-au ajuns cu jalbele în proţap la conducerea centrală a partidului de la Bucureşti. Cu doi “preşedinţi” în Peninsulă, Bucureştiul s-a ferit totuşi să ia o decizie tranşantă.

Timpul le rezolvă pe toate

Situaţia a durat până la sfârşitul săptămânii trecute, când senatorul Badea a rupt rândurile şi l-a arătat cu degetul pe Brînză. „Am plecat din PD-L doar din cauza deputatului Brînză şi nu mă consider eu trădătorul. Trădători sunt cei care au rămas şi au dus partidul unde este acum”, ne-a spus telefonic senatorul, aflat la Chişinău.

Badea a mai spus că nu pleacă singur din partid, ci va fi urmat şi de nume sonore în Italia ca Dumitru Ilinca (unul dintre cei doi preşedinţi), Costel Buliman (coordonator PD-L Piemonte), Radu Lupu sau Iorgu Iordache (ultimii doi beneficiari ai unor fonduri de la DRP pentru cvasinecunoscuta revistă „Millenium”, dar şi membri PD-L).

Gestul senatorului nu a fost deloc apreciat de deputalul rămas în rândurile partidului şi a urmat un schimb dur de comunicate al căror ton şi conţinut nu fac subiectul acestei analize.

….

ANALIZĂ Totul despre scandalul Brînză – Badea şi care sunt implicaţiile pentru politica din Italia

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: