Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 

AGERPRES organizeaza concurs pentru ocuparea unui post de corespondent la Roma.

ANUNŢ

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, cu sediul în Bucureşti, organizează concurs pentru selectarea unui corespondent în Italia.

    Condiţii obligatorii:
1.    Studii superioare;
2.    Cunoaşterea obligatorie a limbilor română şi italiană;
3.    Să fie liber profesionist;
4.    Să posede un cod TVA (partita IVA care se obţine de la Agenzia delle Entrate
– Administraţia Financiară italiană);
5.    Experienţă în presă de minim 3 ani;
6.    Cunoştinţe de operare PC şi navigare pe internet.

Principalele atribuţii:
•    monitorizarea presei italiene, îndeosebi pe problematica privind imigranţii români în Italia;
•    monitorizarea principalelor evenimente interne din Italia şi redactarea de corespondenţe în limba română;
•    elaborarea unor materiale la cerere, pe anumite teme solicitate.

Printre beneficii:
•    salariu motivant;
•    posibilitatea de a lucra într-o instituţie solidă şi credibilă;
•    posibilitate dotare tehnică şi deconturi (deplasări, abonamente).

O scrisoare de intenţie, un dosar de presă care să ateste vechimea în presă, un curriculum vitae şi o copie după diploma de studii vor fi trimise prin e-mail la adresa resurseumane@agerpres.ro până la data de 10 mai 2012 inclusiv.
Candidaţii trebuie să facă dovada îndeplinirii condiţiilor 4 şi 5, de la rubrica Condiţii obligatorii.

După primirea CV-urilor şi a celorlalte documente, candidaţii care îndeplinesc condiţiile cerute vor fi anunţaţi că pot participa la concurs, ce va avea loc la Roma, la 15 mai proba scrisă şi la 17 mai – interviul. Pentru detalii despre concurs vizionaţi site-ul http://www.agerpres.ro/jobs.php sau adresaţi întrebări la mariana.ionescu@agerpres.ro.

ANNUNCIO

L’AGENZIA NAZIONALE DI STAMPA ‘AGERPRES’  (Romania), con sede a Bucarest, bandisce un pubblico concorso per la selezione di un corrispondente in Italia.

Condizioni obbligatorie richieste:

1. Possesso di laurea – in studi superiori
2. Conoscenza obbligatoria delle lingue romena e italiana
3. Di essere libero professionista
4. Di possedere una partita IVA (che si ottiene dall’Agenzia delle Entrate italiana)
6. Esperienza di almeno tre anni nel settore stampa
7. Conoscenza e capacita’ operativa del P.C. e saper navigare in internet

Principali compiti:

•    monitoraggio della stampa italiana, particolarmente la problematica riguardante gli immigrati romeni in Italia
•    monitoraggio dei principali avvenimenti interni dell’Italia e invio di corrispondenze in lingua romena
•    elaborazione di materiali su richiesta, su certi argomenti sollecitati

Tra i benefici:

•    stipendio interessante
•    possibilita’ di lavorare con una istituzione affermata e di prestigio
•    possibilita’ di avere a disposizione i mezzi tecnici necessari ed il riconoscimento delle spese sostenute (spostamenti, abbonamenti, ecc.)

Una lettera di intenti, un fascicolo contenente articoli di stampa a dimostrazione dell’anzianita’ di servizio nel settore, un curriculum vitae e una fotocopia dal diploma di studi saranno inviati, via e-mail, all’indirizzo:  resurseumane@agerpres.ro entro il 10 Maggio 2012 incluso.

I candidati devono provare di adempiere alle condizioni 4 e 5 della rubbrica Condizioni obbligatorie.

Dopo la valutazione dei CV e degli altri documenti, i candidati idonei saranno annunciati che possono partecipare al concorso, che dovrebbe tenersi a Roma all’inizio della settimana 14-18 Maggio. Il concorso si svolgera’ per due giorni e consta in una prova scritta (15 Maggio) ed un’intervista (17 Maggio)

Per dettagli sul concorso visitate il sito – http://www.agerpres.ro/jobs.php -, oppure rivolgete delle domande a  mariana.ionescu@agerpres.ro.

Mariana Ionescu

redactor-sef

Redactia Informatii Externe
AGERPRES
e-mail: mariana.ionescu@agerpres.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: