Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

PONTA FUORI SUBITO ! Romania, Caso Ponta: Presidente Iohannis chiede le dimissioni del premier

Klaus Iohannis, il Presidente della Romania, proveniente dal Partito Liberale Nazionale, ha chiesto oggi al premier socialdemocratico, Victor Ponta, di dimettersi. Quest’ultimo è indagato per corruzione, conflitto di interessi, evasione e riciclaggio. mai mult »

Ponta vattene ! Iesi mă afară ! Romania, il premier Ponta indagato dall’anti-corruzione. Il presidente chiede le dimissioni

Scontro tra le due cariche istituzionali più alte del Paese. La procura sospetta evasione fiscale, conflitto d’interesse e riciclaggio BUCAREST – Complicità in evasione fiscale, conflitto di interesse, riciclaggio di denaro e mai mult »

 
dscn9112w

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival.

Iulian și Andrei l-au lovit cu sete pe acrobat. Au făcut-o și după ce a căzut la picioarele lor. Dar lucrurile mergeau prea încet pe gustul său, așa că îmblânzitorul de cai a scos un cuțit și a terminat treaba într-o secundă. Pare că și eu mă grăbesc cu povestea, răpindu-i din amănunte.

Românii sunt, din nou, cap de afiș într-un scandal din Italia. De data asta e vorba de o crimă ai cărei principali protagoniști sunt doi artiști de circ. „Artiști de circ” și nu „circari”, o subliniere importantă.

Autorul crimei, românii sunt complicii săi, este Alex Orfei, descendent al uneia dintre cele mai cunoscute familii de artiști de circ din Italia, rădăcinile lor pierzându-se la sfârșitul Secolului al XIX-lea. Adevărata strălucire familia Orfei a cunoscut-o la jumătatea secolului trecut. De atunci… dar ce nu a decăzut în lume, în ultimii ani?

arezzoteletruria_delittotropeaamedeoorfei

14063876_1311726355566028_3952196432613096912_n

Ambasada României în Italia: Dacian Cioloş și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru, s-au deplasat în Italia pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur

Premierul Dacian Cioloş și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru, s-au deplasat în Italia pe data de 30.08.2016, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

Mesajul primului ministru Dacian Cioloş:

„Am fost ieri în Italia, la Amatrice și la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoș Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulți români, familii cu copii, salvatori, oameni onești, oameni cu palmele muncite. Multă suferință, emoție, dar și speranță. Dincolo de sprijinul material acordat de guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri.

Căutăm împreună cu ei soluții pentru a-i ajuta să-și recapete încrederea în viitor. Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi și de președintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români și italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanității.”

14183792_1311726358899361_1130356539647268248_n

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia
Rescuers carry a stretcher following an earthquake in Amatrice, central Italy,  Wednesday, Aug. 24, 2016. A strong earthquake in central Italy reduced three towns to rubble as people slept early Wednesday, with reports that as many as 50 people were killed and hundreds injured as rescue crews raced to dig out survivors. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
          NYTCREDIT: Alessandra Tarantino/Associated Press

MAE: Aproximativ 50 de familii de români afectate de cutremurul din Italia pot beneficia de ajutoarele de la Guvern

Aproximativ 50 de familii de români afectate de cutremurul din Italia pot să beneficieze de ajutoarele de urgență oferite de Guvern, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, ajutoarele de urgență se acordă la cererea: familiilor sau persoanelor singure afectate de calamitate; unui membru supraviețuitor al familiei sau rudei până la gradul 2; unei rude până la gradul 2 care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate; unei rude până la gradul 4 sau altor persoane cetățeni români la care se dispune măsura de protecție specială a copilului/copiilor pentru creștere și îngrijire.

MAE precizează că cererea, model tip, disponibilă la misiunile diplomatice și oficiile consulare sau la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, este însoțită, obligatoriu, la depunere, de copia actului de identitate al persoanei îndreptățite și de documente doveditoare care să ateste situația în care se află aceasta.

„Persoanele care și-au pierdut actele de identitate în urma seismului pot prezenta copii ale documentelor eliberate de autoritățile italiene prin care le este atestată identitatea și, în același timp, se confirmă că cele originale au fost pierdute”, arată sursa citată.

MAE informează și cu privire la documentele doveditoare care se prezintă în copie: actul constatator al gradului de distrugere a locuinței; actul constatator al decesului persoanei; actele de identitate/stare civilă care să ateste că persoana solicitantă este membru al familiei afectate; acte care dovedesc proprietatea personală a locuinței; actele de identitate ale rudelor sau persoanelor care solicită ajutorul prevăzut la art. 2 alin.(1) lit. d) și e) din Hotărârea de Guvern, precum și documentele care să ateste calitatea acestora, inclusiv încredințarea copiilor.

26_udl_hovedgaden

Potrivit comunicatului, cererea și documentele doveditoare se depun și se înregistrează „la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României pentru ajutorul prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a),b), e) și g) din Hotărârea de Guvern; misiunile diplomatice sau oficiile consulare transmit la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială documentele înregistrate în termen de maximum 7 zile lucrătoare”.

13872843_1288021934603137_1088207776319974696_n

Ambasciata di Romania in Italia: Un nou hipermarket românesc în Italia

Antreprenorii români se afirmă tot mai activ pe piaţa italiană. Români şi italieni apreciază brandurile tradiţionale şi cele noi ale gastronomiei româneşti. În provincia Roma s-a deschis hipermarketul “Egàl”.

In ziua deschiderii a fost prezent pentru un salut de încurajare şi ambasadorul României în Italia, care a apreciat că noul spaţiu crează împrejurări favorabile integrării comunităţii româneşti şi de socializare. De asemenea, şeful misiunii diplomatice de la Roma a subliniat că la baza oricărui proiect de succes se află curajul şi înţelepciunea, iar prestigiul se câştigă prin corectitudine şi respect.

13892174_1288021904603140_5799769737941811965_n

13879217_1288111017927562_3332441168707939242_n

Ambasciata di Romania in Italia: Un erou român din Trento a salvat o persoană din flăcări, cu riscul vieții

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a avut o convorbire telefonică şi a transmis un mesaj de apreciere si solidaritate către cetăţeanul de origine română Ştefan Iusco, care în noaptea de 2 spre 3 august 2016 a fost protagonistul unui act de eroism în Provincia Trento, salvând din flăcări o bătrână care risca să îşi piardă viaţa. Românul a fost transportat cu arsuri de gradul 2 şi 3 la spital. Presa locală l-a descris ca pe un adevărat erou.

O descriere a valorii omeniei este sensibilitatea şi puterea de sacrificiu sau de dăruire pentru cel de lângă tine. Un gest de umanitate şi generozitate din partea unui român care ne face cinste. Domnul Iusco a subliniat că îşi doreşte ca oamenii să fie mai uniţi şi că mesajele pozitive, caracterul şi faptele bune fac adevărata diferenţă între persoane.

Domnul Stefan Iusco este unul dintre multele cazuri ce ne fac să ne simţim mândri şi care ne oferă un model civic. Suntem alături de familie si de compatriotul nostru căruia îi transmitem “însănătoşire grabnică!”.

13879217_1288111017927562_3332441168707939242_n

smith italia

Gazeta Româneasca din Italia: Alo, România? Fiecare român din Italia a trimis acasă 750 de euro

Din Italia sunt trimişi anual de imigranţi în ţările de origine peste 5 miliarde de euro, aproape dublu faţă de ajutoarele publice acordate de Peninsulă pentru dezvoltarea ţărilor sărace. Este ceea ce reiese din analiza Fundaţiei Leone Moressa asupra datelor furnizate de Banca Italiei cu privire la banii trimişi de imigranţi în ţările de origine.

În acest top, românii sunt primii, cu 850 de milioane de euro trimişi în ţară, sumă mai mică cu 3,2% faţă de 2014, cu 8,9% faţă de 2010, dar oricum cea mai mare. Pe locul doi, în scădere puternică, China, care a scăzut la 560 de milioane, o treime faţă de 2014. Revin alte ţări, ca Filipine (creştere cu 10% faţă de 2014), Bangladesh (+21%), India (+10%) şi Pakistan (+33%).

Confruntând sumele trimise cu numărul rezidenţilor din ţările respective, ne putem face o idee despre situaţia comunităţilor. În medie, fiecare imigrant din Italia în 2015 a trimis acasă circa 1.000 de euro, dar marocanii şi românii, naţiunile cele mai reprezentate, sunt mult sub medie (585 şi 749 euro de fiecare), indicator a multor persoane inactive în aceste comunităţi, afirmă studiul.

(foto : români la vot în fata consulatului de la Torino)

romani-italia-660x330

%d blogeri au apreciat: