Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

PONTA FUORI SUBITO ! Romania, Caso Ponta: Presidente Iohannis chiede le dimissioni del premier

Klaus Iohannis, il Presidente della Romania, proveniente dal Partito Liberale Nazionale, ha chiesto oggi al premier socialdemocratico, Victor Ponta, di dimettersi. Quest’ultimo è indagato per corruzione, conflitto di interessi, evasione e riciclaggio. mai mult »

Ponta vattene ! Iesi mă afară ! Romania, il premier Ponta indagato dall’anti-corruzione. Il presidente chiede le dimissioni

Scontro tra le due cariche istituzionali più alte del Paese. La procura sospetta evasione fiscale, conflitto d’interesse e riciclaggio BUCAREST – Complicità in evasione fiscale, conflitto di interesse, riciclaggio di denaro e mai mult »

 
13872843_1288021934603137_1088207776319974696_n

Ambasciata di Romania in Italia: Un nou hipermarket românesc în Italia

Antreprenorii români se afirmă tot mai activ pe piaţa italiană. Români şi italieni apreciază brandurile tradiţionale şi cele noi ale gastronomiei româneşti. În provincia Roma s-a deschis hipermarketul “Egàl”.

In ziua deschiderii a fost prezent pentru un salut de încurajare şi ambasadorul României în Italia, care a apreciat că noul spaţiu crează împrejurări favorabile integrării comunităţii româneşti şi de socializare. De asemenea, şeful misiunii diplomatice de la Roma a subliniat că la baza oricărui proiect de succes se află curajul şi înţelepciunea, iar prestigiul se câştigă prin corectitudine şi respect.

13892174_1288021904603140_5799769737941811965_n

13879217_1288111017927562_3332441168707939242_n

Ambasciata di Romania in Italia: Un erou român din Trento a salvat o persoană din flăcări, cu riscul vieții

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a avut o convorbire telefonică şi a transmis un mesaj de apreciere si solidaritate către cetăţeanul de origine română Ştefan Iusco, care în noaptea de 2 spre 3 august 2016 a fost protagonistul unui act de eroism în Provincia Trento, salvând din flăcări o bătrână care risca să îşi piardă viaţa. Românul a fost transportat cu arsuri de gradul 2 şi 3 la spital. Presa locală l-a descris ca pe un adevărat erou.

O descriere a valorii omeniei este sensibilitatea şi puterea de sacrificiu sau de dăruire pentru cel de lângă tine. Un gest de umanitate şi generozitate din partea unui român care ne face cinste. Domnul Iusco a subliniat că îşi doreşte ca oamenii să fie mai uniţi şi că mesajele pozitive, caracterul şi faptele bune fac adevărata diferenţă între persoane.

Domnul Stefan Iusco este unul dintre multele cazuri ce ne fac să ne simţim mândri şi care ne oferă un model civic. Suntem alături de familie si de compatriotul nostru căruia îi transmitem “însănătoşire grabnică!”.

13879217_1288111017927562_3332441168707939242_n

smith italia

Gazeta Româneasca din Italia: Alo, România? Fiecare român din Italia a trimis acasă 750 de euro

Din Italia sunt trimişi anual de imigranţi în ţările de origine peste 5 miliarde de euro, aproape dublu faţă de ajutoarele publice acordate de Peninsulă pentru dezvoltarea ţărilor sărace. Este ceea ce reiese din analiza Fundaţiei Leone Moressa asupra datelor furnizate de Banca Italiei cu privire la banii trimişi de imigranţi în ţările de origine.

În acest top, românii sunt primii, cu 850 de milioane de euro trimişi în ţară, sumă mai mică cu 3,2% faţă de 2014, cu 8,9% faţă de 2010, dar oricum cea mai mare. Pe locul doi, în scădere puternică, China, care a scăzut la 560 de milioane, o treime faţă de 2014. Revin alte ţări, ca Filipine (creştere cu 10% faţă de 2014), Bangladesh (+21%), India (+10%) şi Pakistan (+33%).

Confruntând sumele trimise cu numărul rezidenţilor din ţările respective, ne putem face o idee despre situaţia comunităţilor. În medie, fiecare imigrant din Italia în 2015 a trimis acasă circa 1.000 de euro, dar marocanii şi românii, naţiunile cele mai reprezentate, sunt mult sub medie (585 şi 749 euro de fiecare), indicator a multor persoane inactive în aceste comunităţi, afirmă studiul.

(foto : români la vot în fata consulatului de la Torino)

romani-italia-660x330

13891986_1282105898528074_1363990086644104704_n

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia.
În deschidere ambasadorul României a accentuat importanţa dosarului politico-diplomatic bilateral şi a iniţiativelor prin care România şi Italia se implică activ în vederea menţinerii coeziunii Uniunii Europene.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme precum direcţiile de urmat pentru menţinerea identităţii românilor din Italia, premisele pentru creşterea participării românilor din Peninsulă la viaţa politică, economică şi socială atât în ţara de origine cât şi cea de rezidenţă, necesitatea colaborării dintre asociaţiile românilor din Italia în vederea creşterii reprezentativităţii acestora în relaţia cu autorităţile italiene, modul în care asociaţiile pot contribui prin proiecte concrete la îmbunătăţirea imaginii comunităţii româneşti în presa italiană.

13903299_1282106071861390_8221171848564589372_n

George Bologan si Mattarella

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un președinte de provincie sau de regiune sau cu un angajator sau cu un director de școală, care apreciază capacitatea copiilor români”.

„Aceasta este adevărata comunitate românească din Italia, pe care sunt onorat să o reprezint; cea a profesorilor care predau în proiectul de Limbă, cultură și civilizație românească sau la marile universități din Italia, a femeilor care îsi sacrifică ani buni din viață având grijă de bătrânii sau de copiii italienilor, a cercetătorilor noștri care ridică știința italiană la nivel mondial, a studenților și elevilor români care mai peste tot sunt primii în colectivul în care învață”

George Bologan si Mattarella

carabinieri-archivio

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După 10 luni de anchete detaliate, carabinierii de la unitatea din Sassari au executat patru noi mandate de arest preventiv identificând rolurile şi mişcările a nouă componenţi ai bandei compusă din opt cetăţeni români şi un organizator al loviturii din Sorso.

Colpo bancomat aeroporto Fertilia

Colpo bancomat aeroporto Fertilia

%d blogeri au apreciat: