Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

 
gheorghe-racaru-blue-air

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei de destinaţii interne şi externe.

„Cele mai căutate destinaţii rămân cele italiene, dar sun­tem surprinşi de creşterea de pe Germania şi Anglia“, a spus la ZF Live Gheorghe Răcaru , director general al Blue Air.

Torino este unul dintre hub-urile majore ale companiei româneşti, cu curse spre şase capitale europene.

„AlItalia a lăsat pieţe nedeservite după ce s-a retras de la Torino. Aşa că am profitat şi am intrat pe destinaţiile neacoperite şi am ajuns cel mai mare operator aerian de pe acest aeroport, cu 16 destinaţii acoperite. Avem entitate juridică ca sucursală, avem angajaţi locali, plătim taxe locale. Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino în urma unei decizii a autorităţilor locale“.

romeni

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza datelor ONU şi ale Institutului Italian de Statistică (ISTAT).

Potrivit sursei citate, în afara României se află 3,4 milioane de români, dintre care 1,1 milioane în Italia (178.701 doar în Roma), românii fiind cea mai mare comunitate străină din Italia.

În 2015, românii din Italia au declarat venituri de 5,6 miliarde de euro, plătind statului italian impozite de 624 de milioane de euro, şi au trimis în România 850 de milioane de euro, potrivit sursei citate. Jumătate dintre românii din Italia – spune studiul citat – fac munci sub calificarea lor profe­sională şi, deşi sunt cea mai mare comunitate de străini din Italia, doar una din zece firme deschise de străini este condusă de un român. „Date fiind noile date ale Dosarului Statistic privind Imi­graţia, putem spune că 3.408.118 cetăţeni români trăiesc în afara ţării lor de baştină. Comu­ni­tatea română din Italia reprezintă o treime din totalul emigranţilor, 33,8%. La începutul lui 2016, cu 1.151.395 rezidenţi, dintre care 57,2% femei, românii erau cea mai mare comunitate de străini.“

romeni

O cincime din totalul elevilor străini din Italia sunt români – în jur de 160.000”, arată documentul.

Românii sunt răspândiţi pe tot teritoriul Italiei, dar, mai cu seamă în Nord -575.908 şi în Centru – 362.755.

“Roma pare să fie capital românilor din Italia, din punct de vedere cantitativ, în vreme ce Torino e oraşul în care prezenţa românilor are cea mai mare incidenţă – deşi sunt mult mai puţini români ca în alte oraşe, ei reprezintă jumătate din populaţia non-italiană.”

colaj-evenimente-lsrs-1-decembrie1

DATE OFICIALE. Sunt 1.151.395 de români în Italia – „o comunitate în contratendință”, ce continuă să crească

Ȋn „Dosarul Statistic al Imigrației 2016”, un document oficial italian, există un capitol special dedicat românilor. A fost intitulat „O comunitate în contratendință”, pentru că, în timp ce numărul imigranților din alte comunități scade, cel al românilor continuă să crească, spune Antonio Ricci, cercetător la Centrul de Studii și Cercetări IDOS din Italia, unul dintre autorii acestui capitol.

În ciuda prelungitei crize economico – ocupaționale din Peninsulă, românii formau, la începutul acestui an, cea mai mare comunitate străină, cu 1.151.395 de oameni, afirmă Antonio Ricci, citat de Gazeta Românească.
Față de anul trecut, numărul românilor aflați în Italia a crescut cu 20.000. Această creștere, deși aparent limitată, este relevantă. Ea reprezintă diferența dintre noile sosiri (estimate la circa 25.000) plus nașterile din Italia (15.796, potrivit ultimelor date disponibile, din 2014) și, de cealaltă parte, reîntoarcerile în România (13.518 de radieri din evidența populației în 2014) și obținerile de cetățenie italiană (6.442 – ultimele date, din 2014).
Comunitatea românilor, de peste 1 milion de oameni, este răspândită pe întreg teritoriul italian, cu o prevalență accentuată în regiunile central – nordice (575.908 în Nord și 362.755 în Centru).
colaj-evenimente-lsrs-1-decembrie1
14657316_1362019093870087_5132592434705913148_n

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia: Vizita la comunitatea românească din Bologna

14729363_1362018943870102_9222069784314821209_n

La 16 octombrie 2016 ambasadorul României în Italia, George Bologan, alături de consulul general al României la Bologna, Eugen Șerbănescu, au răspuns invitației pr. Marinel Mureșan de a vizita comunitatea românească greco-catolică din Bologna.

La sfârșitul slujbei, șeful misiunii diplomatice a României în Italia a subliniat importanța implicării bisericii în conservarea valorilor culturale românești și în clădirea unui element de unitate spirituală în cadrul comunității. Referindu-se la modul în care este interpretat patriotismul, G Bologan a menționat că ”pe lângă sentimentul emoțional al intonării imnului național sau al respectului față de drapel sau susținerii echipelor sportive care reprezintă țara în competiții internaționale, este necesar să dovedim un puternic sentiment de responsabilitate față de afirmarea elementului estetic și cultural și nu în ultimul rând al demnității de neam în fiecare zi și în fiecare familie”. De asemenea, ambasadorul a accentuat rolul dialogului între societatea civilă și autoritățile statului român, pentru a construi o coeziune și un sentiment de solidaritate în ceea ce privește cea mai mare comunitate românească din diaspora.

La rândul său, preotul Marinel Mureșan a ținut să evidențieze excelenta colaborare cu oficiul consular de la Bologna și a menționat disponibilitatea bisericii de a participa activ la demararea unor proiecte culturale care au la bază păstrarea identității românești.

venice-194835_960_720

Italia reduce taxele și vine cu masuri pentru creșterea investițiilor

venice-194835_960_720

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Guvernul premierului italian Matteo Renzi a trecut o lege a bugetului care presupune tăieri de taxe, precum și măsuri pentru a crește investițiile, în încercarea de a spori susținerea populară si de a revigora o economie puternic afectată de criză.

„Italia nu este încă bine, dar în doi ani și jumătate este posibil sa fie mai bine. Scăderile de taxe vor fi foarte importate pentru companiile mici, și important este ca acei bani nu vor ajunge la bănci”, a spus Renzi.

Referendumul din 4 decembrie se apropie cu pasi rapizi, iar Renzi trebuie să atingă țintele de buget impuse de Uniunea Europeană, Dar și să câștige capital electoral în condițiile în care a legat funcția sa de rezultatul referendumului.

Impozitul pe profit a fost redus prin noua lege de la 27,5% la 24%. Guvernul vrea o creștere economică de 1% anul viitor.

14650543_716524811836355_2887169411527841251_n

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în domeniu.

Proiectul beneficiază de susținerea și promovarea Ambasadei României în Italia, iar ambulatoriul medical este localizat în Roma, cu orar de funcționare joia și vizite pe bază de programare.

14650543_716524811836355_2887169411527841251_n
%d blogeri au apreciat: