Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

Dan Stoenescu, Ministru Pentru Românii de Pretutindeni „Organizam în Italia informari privind accesarea fondurilor europene pentru agricultura în România”

În perioada 8-10 iunie vom organiza în Italia sesiuni de informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii în România. Acestea vor fi prezentate de experți din cadrul Ministerul mai mult »

Grigore Cartianu : Zbor spre Italia. Vin cu cărțile mele la întâlnirile cu românii din Bergamo și Verona

În această dimineață voi zbura spre Italia, pentru a-l reîntâlni pe prietenul Marinel Ciocan, cel împreună cu care în aprilie 2016 pozam într-o livadă de meri înfloriți. Voi veni cu cărțile mele mai mult »

Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani

Un român de 47 de ani a devenit bogat peste noapte, după ce o italincă i-a lăsat o avere impresionantă. Bărbatul avusese grijă de Paula Fagarazzi, în vârstă de 56 de ani, pentru mai bine de un deceniu.  Moștenirea mai mult »

Scandal la Ambasada României de la Roma. Fiica lui Emil Constantinescu scoasa din schema dupa aparitia articolului Ziuanews

Ziuanews a publicat un articol despre numirea ilegala a fiicei lui Emil Constantinescu in cadrul departamentului economic al Ambasadei României din Italia. Artizanul acestei numiri, nimeni altul decat ministrul Cosmin Borc, mare mai mult »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult »

(ANSA) – ROMA – Cresce il numero di visitatori italiani in Romania. Nel primo semestre del 2015, rende noto l’Ente del Turismo romeno, i flussi hanno superato quota 140.000 presenze dall’Italia e mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli

Firma de organizare evenimente din Romania, angajam urgent insotitor de grup pentru data de 1 octombrie 2015 in Napoli Responsabilitati: sa insoteasca un grup de romani si sa ofere la cerere cateva mai mult »

Un român plecat la muncă în Italia a primit de la femeia pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani de viață o avere fabuloasă: Bani și imobile de peste 7 milioane de euro

Un român plecat la muncă în Italia a primit o avere fabuloasă de la o femeie pe care a îngrijit-o în ultimii 15 ani. Conform jurnaliștilor de la gazeta românească, Paola Fagarazzi, mai mult »

Românii din Italia vor Realitatea TV. Italienii de la Romit.TV transmit Digi 24

De ceva timp, la Roma, românii plecaţi în Italia nu mai pot vedea Realitatea TV. Postul de televiziune patronat de Cozmin Guşă a fost înlocuit cu Digi 24, una din televiziunile aflate mai mult »

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

PONTA FUORI SUBITO ! Romania, Caso Ponta: Presidente Iohannis chiede le dimissioni del premier

Klaus Iohannis, il Presidente della Romania, proveniente dal Partito Liberale Nazionale, ha chiesto oggi al premier socialdemocratico, Victor Ponta, di dimettersi. Quest’ultimo è indagato per corruzione, conflitto di interessi, evasione e riciclaggio. mai mult »

Ponta vattene ! Iesi mă afară ! Romania, il premier Ponta indagato dall’anti-corruzione. Il presidente chiede le dimissioni

Scontro tra le due cariche istituzionali più alte del Paese. La procura sospetta evasione fiscale, conflitto d’interesse e riciclaggio BUCAREST – Complicità in evasione fiscale, conflitto di interesse, riciclaggio di denaro e mai mult »

 
14657316_1362019093870087_5132592434705913148_n

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia: Vizita la comunitatea românească din Bologna

14729363_1362018943870102_9222069784314821209_n

La 16 octombrie 2016 ambasadorul României în Italia, George Bologan, alături de consulul general al României la Bologna, Eugen Șerbănescu, au răspuns invitației pr. Marinel Mureșan de a vizita comunitatea românească greco-catolică din Bologna.

La sfârșitul slujbei, șeful misiunii diplomatice a României în Italia a subliniat importanța implicării bisericii în conservarea valorilor culturale românești și în clădirea unui element de unitate spirituală în cadrul comunității. Referindu-se la modul în care este interpretat patriotismul, G Bologan a menționat că ”pe lângă sentimentul emoțional al intonării imnului național sau al respectului față de drapel sau susținerii echipelor sportive care reprezintă țara în competiții internaționale, este necesar să dovedim un puternic sentiment de responsabilitate față de afirmarea elementului estetic și cultural și nu în ultimul rând al demnității de neam în fiecare zi și în fiecare familie”. De asemenea, ambasadorul a accentuat rolul dialogului între societatea civilă și autoritățile statului român, pentru a construi o coeziune și un sentiment de solidaritate în ceea ce privește cea mai mare comunitate românească din diaspora.

La rândul său, preotul Marinel Mureșan a ținut să evidențieze excelenta colaborare cu oficiul consular de la Bologna și a menționat disponibilitatea bisericii de a participa activ la demararea unor proiecte culturale care au la bază păstrarea identității românești.

venice-194835_960_720

Italia reduce taxele și vine cu masuri pentru creșterea investițiilor

venice-194835_960_720

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Guvernul premierului italian Matteo Renzi a trecut o lege a bugetului care presupune tăieri de taxe, precum și măsuri pentru a crește investițiile, în încercarea de a spori susținerea populară si de a revigora o economie puternic afectată de criză.

„Italia nu este încă bine, dar în doi ani și jumătate este posibil sa fie mai bine. Scăderile de taxe vor fi foarte importate pentru companiile mici, și important este ca acei bani nu vor ajunge la bănci”, a spus Renzi.

Referendumul din 4 decembrie se apropie cu pasi rapizi, iar Renzi trebuie să atingă țintele de buget impuse de Uniunea Europeană, Dar și să câștige capital electoral în condițiile în care a legat funcția sa de rezultatul referendumului.

Impozitul pe profit a fost redus prin noua lege de la 27,5% la 24%. Guvernul vrea o creștere economică de 1% anul viitor.

14650543_716524811836355_2887169411527841251_n

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în domeniu.

Proiectul beneficiază de susținerea și promovarea Ambasadei României în Italia, iar ambulatoriul medical este localizat în Roma, cu orar de funcționare joia și vizite pe bază de programare.

14650543_716524811836355_2887169411527841251_n
ligor

Vizita de lucru a ministrului delegat Maria Ligor în Italia

Ministrul Delegat pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, a avut astăzi, 29 septembrie 2016, prima întâlnire din cadrul vizitei de lucru în Italia cu Președintele Comisiei Parlamentare pentru Italienii din Străinătate, domnul Edmondo Cirielli. Întrevederea a fost găzduită de către partea italiană în incinta Palatului Montecitorio, sediul Camerei Deputaților italiene.

Delegația română, formată din doamna ministru Maria Ligor și din Excelența Sa, domnul Ambasador George Gabriel Bologan, a abordat ca teme de discuție problematici de actualitate precum eficientizarea canalelor de comunicare cu cetățenii din diaspora, importanța facilitării procesului electoral în străinătate, precum și consolidarea mediului asociativ și reprezentativ.

Ministrul delegat a expus viziunea părții române referitoare la trecerea de la o abordare de tip asistențial, la o relație de parteneriat care are ca obiectiv dezvoltarea țării. Maria Ligor a prezentat inițiativele Guvernului prin care se încurajează reîntoarcerea românilor în țară și stimularea investițiilor, așa cum este proiectului „Diaspora Start-Up”, dezvoltat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și Ministerul Fondurilor Europene sau prevederile adresate diasporei din cadrul pachetului de creștere a mobiilității.

Schimbul de informații legate de politicile publice dezvoltate de cele două state a scos în evidență importanța unei bune comunicări cu cetățeniii stabiliți în străinătate, folosind mijloacele tradiționale și noile tehnologiii. Ministrul român a prezentat, în acest context, elementele de strategiei de relaționare cu diaspora pe platformele de social media și în spațiul virtual.

În cadrul întâlnirii cu președinta Comisiei parlamentare pentru Acordul Schengen, Europol, imigrație, Laura Ravetto, au fost abordate teme din actualitatea politico-diplomatica europeana, cu accent asupra migrației și securității. Interlocutoarea a reiterat sprijinul pe care Italia îl acordă pentru concretizarea obiectivului includerii României în spațiul Schengen.

ligor-2 Agenda întâlnirilor oficiale din prima zi a vizitei in Italia s-a încheiat cu o întrevedere cu prefectul Romei, Paola Basilone. Dialogul a evidențiat contribuția substanțială pe care românii stabiliți în regiunea capitalei și-o aduc la economia și în societatea italiana. Paola Basilone a subliniat gradul ridicat de integrare a românilor, atât din perspectiva participăriii la mediului de afaceri, cât si din cea a forței de muncă. Ministrul Ligor a arătat că avantajul bunei integrări în societate poate fi amplificat de beneficiile ce se desprind din faptul că tinerii și copiii de origine română au acces simultan la două culturi. În acest sens, a reiterat importanța continuării proiectului guvernamental de predare a noțiunilor de limbă, cultură și civilizație română în școlile italiene.

dscn9112w

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival.

Iulian și Andrei l-au lovit cu sete pe acrobat. Au făcut-o și după ce a căzut la picioarele lor. Dar lucrurile mergeau prea încet pe gustul său, așa că îmblânzitorul de cai a scos un cuțit și a terminat treaba într-o secundă. Pare că și eu mă grăbesc cu povestea, răpindu-i din amănunte.

Românii sunt, din nou, cap de afiș într-un scandal din Italia. De data asta e vorba de o crimă ai cărei principali protagoniști sunt doi artiști de circ. „Artiști de circ” și nu „circari”, o subliniere importantă.

Autorul crimei, românii sunt complicii săi, este Alex Orfei, descendent al uneia dintre cele mai cunoscute familii de artiști de circ din Italia, rădăcinile lor pierzându-se la sfârșitul Secolului al XIX-lea. Adevărata strălucire familia Orfei a cunoscut-o la jumătatea secolului trecut. De atunci… dar ce nu a decăzut în lume, în ultimii ani?

arezzoteletruria_delittotropeaamedeoorfei

14063876_1311726355566028_3952196432613096912_n

Ambasada României în Italia: Dacian Cioloş și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru, s-au deplasat în Italia pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur

Premierul Dacian Cioloş și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru, s-au deplasat în Italia pe data de 30.08.2016, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

Mesajul primului ministru Dacian Cioloş:

„Am fost ieri în Italia, la Amatrice și la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoș Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulți români, familii cu copii, salvatori, oameni onești, oameni cu palmele muncite. Multă suferință, emoție, dar și speranță. Dincolo de sprijinul material acordat de guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri.

Căutăm împreună cu ei soluții pentru a-i ajuta să-și recapete încrederea în viitor. Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi și de președintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români și italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanității.”

14183792_1311726358899361_1130356539647268248_n

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia
%d blogeri au apreciat: