50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil. Cel puţin cinci mai mult »

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de mai mult »

PONTA FUORI SUBITO ! Romania, Caso Ponta: Presidente Iohannis chiede le dimissioni del premier

Klaus Iohannis, il Presidente della Romania, proveniente dal Partito Liberale Nazionale, ha chiesto oggi al premier socialdemocratico, Victor Ponta, di dimettersi. Quest’ultimo è indagato per corruzione, conflitto di interessi, evasione e riciclaggio. mai mult »

Ponta vattene ! Iesi mă afară ! Romania, il premier Ponta indagato dall’anti-corruzione. Il presidente chiede le dimissioni

Scontro tra le due cariche istituzionali più alte del Paese. La procura sospetta evasione fiscale, conflitto d’interesse e riciclaggio BUCAREST – Complicità in evasione fiscale, conflitto di interesse, riciclaggio di denaro e mai mult »

La Multi Ani ! Revelion la Roma

Like this:Like Loading... mai mult »

O româncă pune pe picioare “afacerea în chiloţi” | Italienii sunt disperaţi!

O româncă a deschis în Italia un local unde băuturile sunt servite de fete doar cu bikini pe ele. Mai mult, fetele cu sânii goi vor fi disponibile pentru a ține companie bărbaților care sunt mai mult »

Roma rumeno ubriaco da fuoco alla compagna per gelosia

L’uomo, 41 anni, in evidente stato d’ebbrezza, ha confessato agli inquirenti di aver avuto una discussione con la donna e, dopo essersi versato del liquido infiammabile in bocca, lo ha sputato addosso mai mult »

Criminalità: ricercato rumeno arrestato in treno a Lamezia Terme

Un cittadino rumeno di 39 anni, Ion Chili, è stato fermato e identificato dalla Polfer alla stazione ferroviaria di Lamezia Terme. L’uomo era ricercato poiché destinatario di un mandato di cattura europeo mai mult »

Nouasprezece romani gasiti vinovati de proxenetism, condamnati la inchisoare in Italia

Nouasprezece cetateni romani gasiti vinovati de proxenetism au fost condamnati la pedepse cuprinse intre trei si zece ani de inchisoare, in Italia, relateaza site-ul agentiei ANSA. Like this:Like Loading... mai mult »

Johannis: “La mia Romania vuole un’Europa forte”

România este o democraţie solidă care doreşte o Europă puternică, afirmă preşedintele-ales, Klaus Iohannis, într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, pledând pentru unitate, pentru implementarea programului său politic şi subliniind că este mai mult »

Asociaţia Românilor din Italia îi cere lui Iohannis schimbarea Ambasadorului României de la Roma, Dana Constantinescu.

Cea mai mare comunitate a românilor din străinătate, către Klaus Iohannis: „Aţi promis că veţi schimba ambasadorii!” Cea mai mare comunitate de români din străinătate ia atitudine ca urmare a incidentelor înregistrate mai mult »

FILMUL NEVĂZUT AL ZILEI ÎN CARE DIASPORA A FOST OPRITĂ SĂ VOTEZE. Circulara de la Torino: italienii intervin pe lângă Guvernul de la Bucureşti

Imagini cu miile de români care au stat la cozi de sute de metri în faţa secţiilor de votare din străinătate au făcut înconjurul lumii, însă una dintre cele mai violente situaţii mai mult »

Ambasadorul Romaniei la Roma il pune in cauza pe Titus Corlatean: Ambasada si consulatele au propus organizarea a 66 de sectii de votare in Italia, ministrul a aprobat, prin ordin, doar 51 de sectii, dintre care una intr-o zona fara romani

Ambasadorul Romaniei la Roma, Dana Constantinescu, dezvaluie, luni seara, intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice romanesti, ca “misiunile diplomatice si consulare din Italia au propus organizarea a 66 mai mult »

La seconda rivoluzione romena

Klaus Iohannis ha vinto le elezioni presidenziali in Romania Il candidato di destra ha sconfitto al secondo turno il premier socialdemocratico Victor Ponta Nelle file lunghe come trincee, nelle interminabili ore di mai mult »

Demisia lui Corlatean în presa italiana. Românii din afara tarii împiedicati intentionat sa voteze

 Victor Viorel prefera sa-l puna pe faras pe Titus decît sa le dea o sansa românilor din Italia,  sa voteze . Sacrifica orice numai sa nu  înfinteze noi sectii de votare. Romania: mai mult »

DOCUMENTE Dovada ca primarii din Italia au oferit Romaniei spatii si ajutor logistic pentru deschiderea de noi sectii de vot in localitati cu multi romani, dar conducerea Ministerului de Externe a refuzat ofertele

HUOO PONTA ! Primariile din doua orase italiene cu mari comunitati de romani au pus la dispozitia Romaniei spatii si ajutor logistic pentru deschiderea de sectii de vot in Italia, la cererea mai mult »

Rezultatele votului din primul tur în Italia. HUOOOO PONTA, Românii din Italia te-au spart !

Candidatul ACL Klaus Iohannis a castigat detasat primul tur al alegerilor prezidentiale in diaspora cu un procent de 46, 2%, in timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obtinut 15,90%, potrivit rezultatelor mai mult »

Sărbători agricole şi orgii sexuale. Drama sclavelor românce din Italia

Mărturiile unui preot din regiunea siciliană Vittoria, combinate cu explozia numărului de avorturi din zonă, au scos la iveală drama a peste 1.000 de românce, exploatate de patroni şi folosite drept sclave sexuale, mai mult »

Rigipsar român din Italia către cei care conduc România

Nu vreau să îmi înființez firmă offshore, nu vreau să îmi înmatriculez mașina în Bulgaria, nu vreau să muncesc pe șantier în Italia, Irlanda, Anglia, 11 luni cu gândul la  luna august, când voi veni mai mult »

HUOOO PONTA ! Italia: Prezenţa diasporei la urne – sabotată de Ponta si mafia sa

Mai “treziţi” decât rudele şi prietenii lor rămaşi în ţară, mulţi, foarte mulţi românii din diaspora s-au prezentat astăzi la urne. Motivele pot fi nenumărate, unele personale, alte mai puţin. Dar există mai mult »

 
sdc10415

La Roma trăiesc 160.000 de români, echivalentul populației orașului Sibiu: La 1 ianuarie 2014 grupul de români din Italia a depășit un milion de persoane

În ultimul raport al Centrului italian de Studii și Cercetări IDOS se artă că la Roma trăiesc peste 160.000 de români, echivalentul populației orașului Sibiu.

Populația română din Italia a crescut constant în ultimii 25 de ani, scrie  Global News.
În 1990 numărul românilor din Italia era de numai 8.000,  ajungând la 50.000 în 1999 și la 240.000 în 2002, iar la 1 ianuarie 2014 grupul de români din Italia a depășit un milion de persoane.

Între 2008 și 2012 au devenit italieni 17.492 de români;

sdc10415
news20862

50 de români, implicați într-un accident de autocar în Italia

Un autocar cu 50 de români la bord care plecase din provincia Italiană Sicilia și se deplasa spre România a lovit un parapet şi a ieşit de pe carosabil.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite, potrivit site-ului local DiarioPartenopeo.it, citat de Mediafax.
În timp ce se deplasa pe autostrada italiană A3, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, autocarul a lovit un parapet de protecţie, în zona localităţii Petina, situată în apropierea oraşului Salerno. Autocarul a ieşit de pe carosabil şi a suferit avarii semnificative, relatează Mediafax.

news20862

Cinci cetăţeni români au fost transportaţi la spitale din localităţile Polla şi Oliveto Citra, situate în apropiere.

media-143367371305043300

Protest anti-Ponta în faţa Ambasadei României în Italia

Românii din Diaspora reacţionează la scandalul urmăririi penale a premierului Victor Ponta de către DNA. Sâmbătă, 6 iunie, a avut loc, în faţa Ambasadei României de la Roma, o acţiune spontană de protest a unor membri şi simpatizanţi liberali.

media-143367371305043300

“Actiunea este consecinta ultimelor evenimente petrecute in Romania, avand scopul de a arata celor de acasa solidarietate si sutinere in lupta pentru schimbare intr-o Romanie a lucrului bine facut. Mesajul celor prezenti a fost unul de mare actualitate si comun celor din diaspora; adica dorinta de a le fi garantat si facilitat votul si necesitatea unei reprezentari coresponzatoare a diasporei in Parlament. De aceea, mesajele prezentate au fost referitoare la necesitatea maririi numarului de parlamentari pentru diaspora, la sustinerea votului prin corespondenta si de cerere a demisiei primului ministru Victor Ponta, cercetat pentru fapte penale”, se precizează într-un comunicat al PNL Italia.

11401437_10153902260499746_2601014807465074032_n

PONTA FUORI SUBITO ! Romania, Caso Ponta: Presidente Iohannis chiede le dimissioni del premier

Klaus Iohannis, il Presidente della Romania, proveniente dal Partito Liberale Nazionale, ha chiesto oggi al premier socialdemocratico, Victor Ponta, di dimettersi. Quest’ultimo è indagato per corruzione, conflitto di interessi, evasione e riciclaggio. Tra le varie accuse, c’è anche quella di aver comprato un automobile e due appartamenti con documenti falsi. L’indagine che coinvolge il Primo Ministro ha riguardato molte personalità influenti del paese e rischia di aumentare l’instabilità politica.

11401437_10153902260499746_2601014807465074032_n

Ponta nega tutto e respinge la richiesta avanzata dal Presidente. In un post su Facebook ha scritto : “Rispetto la sua (riferito a Iohannis ndr.) funzione pubblica, ma son stato nominato dal Parlamento della Romania, l’unico che mi può licenziare” (cit Reuters). In questo modo, rifiutando il passo indietro, si va inevitabilmente verso uno scontro molto aspro, che potrebbe finire per avvantaggiare anche soggetti politici di estrema destra.

2639298

Quando i clandestini eravamo noi e la Romania non voleva gli italiani

Il ministero dell’Interno nel 1942 cercò di fermare gli espatri a Bucarest dove i nostri connazionali erano malvisti. A Bombay chi aveva a che fare con la prostituzione veniva chiamato “italiano”. Documenti di un’epoca nella quale a varcare le frontiere erano i poveri del nostro Paese, a volte criminali, spesso criminalizzati
di Stefania Parmeggiani
2639298

Quando i rumeni eravamo noi… E le cose andavano più o meno come oggi, solo a ruoli invertiti. Gli italiani andavano a Bucarest in cerca di fortuna, per lavorare come falegnami, nelle miniere o nelle fabbriche. Avevano un permesso di soggiorno in tasca, ma alla scadenza restavano oltre confine. Clandestini appunto. Come erano molti rumeni in Italia prima del loro ingresso nell’Unione Europea. Non graditi, come lo sono oggi che vengono guardati con rabbia e sospetto.

7a453656-0b62-11e5-aff4-94d578c26c94_web_scale_0.084674_0.084674__

Ponta vattene ! Iesi mă afară ! Romania, il premier Ponta indagato dall’anti-corruzione. Il presidente chiede le dimissioni

Scontro tra le due cariche istituzionali più alte del Paese. La procura sospetta evasione fiscale, conflitto d’interesse e riciclaggio

BUCAREST – Complicità in evasione fiscale, conflitto di interesse, riciclaggio di denaro e abuso d’ufficio. Sono queste le accuse rivolte al premier romeno Victor Ponta, indagato dalla procura anti-corruzione del Paese, sia in qualità di legale dell’ex ministro dei trasporti Dan Sova, sia come premier per aver proposto lo stesso Sova come ministro. Una bufera che si è abbattuta sul governo romeno e che potrebbe portare instabilità politica, come teme il presidente Klaus Iohannis che ha chiesto le dimissioni del capo di governo. Ponta, però, ha dichiarato che intende rimanere al suo posto e che solo “il parlamento può decidere” sulle sue dimissioni. Il dna chiederà alla camera dei deputati il via libera a procedere contro ponta che è anche deputato.

7a453656-0b62-11e5-aff4-94d578c26c94_web_scale_0.084674_0.084674__

“Ho parlato con il presidente in maniera estremamente corretta e civile – ha scritto Ponta sul suo profilo Facebook – rispetto la sua posizione pubblica, ma sono stato scelto dal parlamento e solo il parlamento può chiedere le mie dimissioni! Credo che rispettare i principi della costituzione sia essenziale per la nostra società e in nessun caso accetto che un procuratore sia al di sopra del parlamento, del governo o dei cittadini! al contrario si tratterebbe di una dittatura e credo che 25 anni dopo il 1989 sarebbe un grave errore per noi”.

%d bloggers like this: