Ambasada României în Italia : Zilelor Filmului Românesc va fi inaugurată vineri la Accademia di Romania

Pentru toţi iubitorii de film românesc, a 8-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc ProCult va fi inaugurată vineri, 10 noiembrie, la Accademia di Romania. Iniţiativa se desfășoară la Roma, în perioada 10-12 mai mult »

Ambasada României în Italia ,,Deschiderea Școlii românești la Vasto’’

La 23 septembrie 2017, a avut loc în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo o manifestare culturală dedicată deschiderii ,,Școlii românești la Vasto’’ – proiect realizat de asociația Vocea Românilor din Vasto, condusă mai mult »

ITALIA: Țara cu cea mai mare comunitate ROMÂNEASCĂ din străinătate are un nou AMBASADOR la București

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, azi, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare. Șeful diplomației române i-a urat succes ambasadorului mai mult »

Due italiani rapinano gioielleria in Romania, arrestati / Doi italieni, autorii jafului de la casa de amanet din Capitală

Recuperato il bottino per un valore di 27mila euro Due italiani hanno rapinato una gioielleria nel settore 3 di Bucarest, portando via oggetti preziosi per un valore di circa 27mila euro. Nel mai mult »

Întâlnire a preşedintelui cu studenţii români din Italia

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma s-a încheiat duminică cu o întâlnire cu studenţi şi profesori de naţionalitate română din Italia. Şeful statului a pledat din nou în faţa celor prezenţi pentru mai mult »

Românii din Italia, cei mai generoși fața de familiile rămase acasă

Ziarul Emigrantul din Italia informează că românii din peninsulă au trimis acasă 847 de milioane de euro în 2015. 64,5 miliarde de euro au trimis în țările de origine în ultimii 10 mai mult »

Romania: ancora proteste anti-corruzione. Migliaia in piazza a Bucarest. ‘I ladri in carcere’

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” ANSAmed) – BUCAREST, 12 FEB – Nuove proteste ieri sera a Bucarest contro la corruzione e mai mult »

Romania, lotta alla corruzione, un magistrato: „La gente vuole un paese pulito”l

Neve e freddo non fermano le proteste dei romeni. „✊ NELLA NOTTE, COME DEI LADRI !!!” In migliaia continuano da dieci giorni a scendere in strada a Bucarest con slogan contro la mai mult »

Romania: nuove proteste, a processo presidente Senato. „COME DEI LADRI, NELLA NOTTE !!!”

 Tariceanu accusato di falsita. Migliaia sfidano freddo e neve. (ANSA) – BUCAREST, 11 FEB – Migliaia di persone sono scese in piazza per l’undicesimo giorno consecutivo, per protestare contro la corruzione dilagante mai mult »

Viva Romania !

?? Viva Romania ! ?? #Rezist la Roma, 5 februarie 2017     Similare mai mult »

Romania: proteste anticasta. Non accadeva dai tempi di Ceausescu

Decine di migliaia di persone, per il quarto giorno consecutivo, sono scese in piazza a Bucarest e in altre città della Romania per chiedere le dimissioni del governo e protestare contro il mai mult »

Gheorghe Răcaru, director general Blue Air: Limba română a devenit a doua limbă oficială din Torino

Compania aeriană Blue Air, cu capital privat românesc, mizează în acest an pe afaceri de 300 de milioane euro după o creştere de peste 50% a numărului de pasageri şi extinderea reţelei mai mult »

Cei 1,1 milioane de români din Italia au trimis acasă 800 de milioane de euro în 2015 şi au plătit statului italian impozite de 600 de milioane de euro

În 2015 în Italia erau 1,1 milioane de români, cea mai mare comunitate fiind înregistrată la Roma, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Centrul Italian de Studii şi Cercetare IDOS în baza mai mult »

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni : InterDiab, proiect de sănătate dedicat românilor din Italia

InterDiab (International Diabetes) este un proiect de sănătate intercultural dedicat populației de naționalitate română care locuiește în Italia, dezvoltat de Dr. Andreea Soare în urma a 10 ani de experiență internațională în mai mult »

Trei români au fost ARESTAŢI după ce au fost ACUZAŢI de complicitate la crima în Calabria

În Calabria, trei români – îngrijitori la circul Amedeo Orfei, unul dintre cele mai renumite din Europa – au fost arestați, după ce l-au ajutat pe nepotul proprietarilor să-și ucidă un rival. mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Ambasadorul României George Gabriel Bologan s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia

Luni, 1 august 2016, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Gabriel Bologan, s-a întâlnit la sediul Accademiei di Romania din Roma cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia. În deschidere ambasadorul României a mai mult »

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia : Noul ambasador al României în Italia, George Gabriel Bologan, într-un interviu acordat postului Radio România Actualități

„Aș prefera să vorbesc despre românii mei cu cuvinte frumoase pe care le aud – și subliniez – le aud cu fiecare ocazie cu care stau de vorbă cu un primar, un mai mult »

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După mai mult »

Brânză din România, confiscată la Pistoia: 4.000 de roţi de brânză cu destinaţia Sardegna, valoare 300.000 de euro

Pe timpul unui control pe autostrada A1, de zilele trecute, la punctul de taxare autostradală din Montecatini, Poliţia Rutieră din Pistoia a pus sub sechestru 4.000 de roţi de brânză, gata să mai mult »

În Italia, se derulează proiectul Agrodiaspora

Proiectul AGRODIASPORA, lansat ieri, în Italia, va fi prezentat şi în alte ţări cu mari comunităţi de români.  La sesiunile de informare privind posibilităţile de accesare a fondurilor europene în domeniul agriculturii mai mult »

 


Comentarii

Comentarii

8 Responses to

 1. provision spune:

  Bai romanilor,ia veniti acasa si lasati-i pe italieni sa-si aibe grija singuri de mosii lor!

 2. alessandra spune:

  bonna sera!comme stai?

 3. emy.frumusika spune:

  salllz comme stai

 4. silvia spune:

  salve sono silvia,volevo dire che la integratione non sinifica niente senza il aiuto dei italiani,io mi sono integrata,ma nesuno non mi vole anche se sono qui da 5 ani,adeso per integrarti ai bizognio di sapere la storia italiana,ma ai italiani li interesa di noi.perche ci tratano come fose alieni,devono tratare male le persone che rubano,violentano etc.e le persone buone come li aiutano,non ci fano ii contrati di lavoro,e dificile prendere una casa,ma quando andiamo a spendere dei soldi a pagare le bolette,ii afiti le machine ii bolli,etc le porte sono aperte.in mondo non sono rumeni cativi,sono persone buone e cative.perche ii italiani che sono in romania sono tratati bene,perche devono ricevere lo steso tratamento,vero .ma mon si fa cozzi siamo persone normali e ci dobiamo aiutare a vicenda.gratie e amo tantisimi italia perche mi fato capire tante cozze

 5. szasz spune:

  SALVE poate cineva sa ma ajute cu o informatie caut un loc de munca in domeniu instalatii apa gaz canalizare incalzire ie bine si la firma romana care desfasoara activitate pe teritoriu italiei va multumesc ionut

 6. MUNTEAN GYORGY spune:

  as dori si eu sa ma angajez in italia milano ca sofer sau in consructii sau in alt domeniu eu pe 30 sept voi veni in milano am unde sa stau nu este nevoie de cazare . va multumesc daca ma poate cineva ajuta.

 7. Marincas spune:

  Vrei sa devii partener intr-o afacere globala de telefonie cu mare potential de dezvoltare pe viitor si unde sa ai parteneri care sa te ajute sa-ti castigi independenta financiara ?
  Ti-ai dorii sa transformi un serviciu de care te folosesti zilnic, telefonia, intr-o sursa de venit lunar pe toata durata vietii tale?
  Vrei sa participi alaturi de parteneri la cel mai mare fenomen de expansiune si globalizare a retelelor de telecomunicatii ?
  Pentru cei interesati avem o scurta prezentare a acestei formidabile afaceri globale care se extinde acum din Romania catre Europa si Asia..Detalii AFACERE, PROFIT, BONIFICATII, inscriere in afacere: necctelecom@ymail.com
  Astept intrebarile dumneavostra. Astept sa fim parteneri.Daca Nu ai timp !, Nu poti !, Nu este pentru tine !, Nu trebuie sa raspunzi !
  Face parte din criteriul de autoselectie. Este dreptul tau. Bafta !
  Mai multe detalii pe http://www.amarincas.lv7global.com

 8. Marincas spune:

  Vrei sa devii partener intr-o afacere globala de telefonie cu mare potential de dezvoltare pe viitor si unde sa ai parteneri care sa te ajute sa-ti castigi independenta financiara ?
  Ti-ai dorii sa transformi un serviciu de care te folosesti zilnic, telefonia, intr-o sursa de venit lunar pe toata durata vietii tale?
  Vrei sa participi alaturi de parteneri la cel mai mare fenomen de expansiune si globalizare a retelelor de telecomunicatii ?
  Pentru cei interesati avem o scurta prezentare a acestei formidabile afaceri globale care se extinde acum din Romania catre Europa si Asia..Detalii AFACERE, PROFIT, BONIFICATII, inscriere in afacere: necctelecom@ymail.com
  Astept intrebarile dumneavostra. Astept sa fim parteneri.Daca Nu ai timp !, Nu poti !, Nu este pentru tine !, Nu trebuie sa raspunzi !
  Face parte din criteriul de autoselectie. Este dreptul tau. Bafta !
  Mai multe detalii pe http://www.amarincas.lv7global.com

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: